Anna - världens underbaraste vän..

                       

För inte så länge sen, typ en halv timme sen kanske, fick jag frågan av Anna: Har du skrivit om mig på din blogg? Och jag upptäckte att shit det har jag inte gjort. Usch vad hemska jag kände mig då.. Så nu tänkte jag gottgöra det..=)

Nu när jag har varit sjuk ett par dagar har hon varit underbar att bo med. Hon har gjort allt som jag bett henne om och tusen andra saker. Hon har verkligen vart konon! Jag antar att Anna är en så naturlig punkt i mitt liv nu, hon finns alltid här, vi bor tillsammans, går i samma klass och pluggar tillsammans. Detta kan verka påfrestande, men vi fixar det bra. I alla fall jag, jag kan ju inte prata för henne, men det verkar som hon trivs lika bra som jag. Trots att hon blir lite frustrerad ibland, fast det är ju tyvärr inget jag kan hjälpa henne med..;) haha..

Anna och jag lärde känna varandra för ungefär 5 år sedan. Efter dess har vi vart bästa vänner. Det hela började med att vi på en engelska lektion blev tillsagda att göra en uppgift tillsammans. Det var den roligaste engelska uppgift jag gjort. Haha. Anna berättade allt om sitt liv och jag satt dubbelvikt av skratt. Jag berättade omk mitt liv också och hon såg ut som ett frågetecken. Vad mycket jag hade missat! Jag hade inte druckit ännu, jag hade nästan inte vart på någon fest, jag hade inga roliga kompisar och jag tyckte att mitt liv var allmänt tråkigt. Då kom Anna som en räddande ängel och sa att hon skulle minsann se till att det blev ändring på mitt liv! Sen började ett av de roligaste åren i mitt liv, helt galet! Måste jag tillägga att vi inte fick godkänt på den där engelska uppgiften. Haha. Men det gjorde inget för vi tog ikapp det senare. Sedan denna dagen har vi gått igenom mycket tillsammans.
Anna har varit ett otroligt stöd för mig i de tuffaste situationerna. Hon fannas där när mamma och Danne skildes, hon fanns där när det var jobbigt hos pappa och hon finns där när det händer små eller stora oförusedda händelser i livet som gör att det känns väldigt tufft just då. Det är då det är skönt att ha en vän som man litar på.

Anna flyttade till Zürick efter vi hade gått ur gymnasiet och jag flyttade till Stockholm. Då viste vi inte riktigt om vi skulle klara av att hålla kontakten och förbli så oerhört goda vänner som vi var. Men det gjorde vi. Vi pratade i telefon kanske en - två gånger varannan månad, det är inte mycket men det räckte. Vi träffades så klart ännu färre gånger men när vi väl träffades så var det som om vi aldrig hade varit ifrån varandra. Haha.. Vi är helt enkelt bästa vänner.

För mig ska en riktig vän alltid finnas där, ska ställa upp när man än behöver nåt, ska kunna se hur jag mår och vad jag tänker.... Så är Anna för mig..

"Even an angel can end up falling, don't you cry because your craling, start again it's a beutiful morning, for satelites" 

Älskar dig Anna, min bästaste bästa vän!

ps. Nu fick du banne mig ett långt avsnitt i min blogg..haha..ds.

Underbar låt - Underbart program




Typ världens bästa serie. Jag älskar Grey's Anatomy. Och nu har de fått nytt soundtrack - Brandi Carlile "The Story"

Stockholms barnen

image17


Mina tre underbara barn från Stockholm. Det var alldeles förlänge sedan vi sågs. Har mailat Eva, men icke, hon svarar inte. Konstigt!! Det var en tuff tid där uppe, men jag ångrara mig inte. Det var en toppen erfarenhet, verkligen. Hoppas att vi ses snart igen...

Mår lite bättre idag..

Idag mår jag bättre. Jippi! Jag svettas fortfarande som en gris men jag hade nästan ingen feber i morse. Däremot har jag fått mer ont i halsen ige..Hmm.. Men men jag är i alla fall piggare. Fast jag sover skit dåligt på natten. Sen är det en konstig sak. Jag är svullen på ena sidan av halsen och är jätte öm där. Annars har min nackspärr släppt ganska bra och det är skönt. I och för sig så äter jag ju medicin hela tiden så jag får väl se hur det är när jag slutar med det.



Annars så händer det inte så mycket idag. Rookie festivalen är ju över och lugnet har åter lagt sig över byn. Det får nog bli att plugga lite nu när jag är lite piggare. Måste skriva klart min sammanfattning för Organisationsteori boken. Weee.. Sen så åker ju vi i morgon. Ska bli så kul! Där bär av klockan åtta då vi kör bilen i rikting mot Ullared, där vi ska spendera massor av pengar..(eller i alla fall 100 kronor, det är väl vad vi studenter har råd med), sen åker vi till Falkenberg och 2Entertains huvudkontor där vi ska träffa Susanne och förhoppningsvis lite fler folk. Efter detta bär det av till Halmstad där vi strosar runt lite för att 19.30 infinna oss på Halmstads teater för musikalen "Little shop of horrors" . Ska bli oerhört trevligt. Tänk att bara få gå före alla i kön för att man står med på gästlistan..Moohahaha.. Ska bli toppen kul. Så jag har bestämt att i morgon är jag frisk!

Over and out

värre idag..

usch.. vaknade i morse med högre feber än igår. Känns ju sådär. Men men, det är sånt som händer. Nu MÅSTE jag överlåta mina band åt Anna och Patrik. Så tråkigt. Jag vill inte ligga i soffan och må skit. Jag vill vara på Rookie och ha skit kul!

Jävla skit!!

Okej, ni kommer ihåg att jag skule till vårdcentralen. Idag var jag där. Diagnosen blev 38,9 graders feber, halsfluss och inflamation i nacke och axlar. Usch! Jag vill inte, inte nu. Det är ju Rookie nu. Fan jag blir så förbannad. Men vad ska man göra? Finns inte så mycket mer att göra än att ligga i soffan och glo på TV. Men det är väl inte fel det heller kanske... Jo det är det. Helvete! Jag vill vara med på Rookie. Jag vill kolla på Sahara Hotnights och Neverstore. Tänke kanske smita ner lite sen. Om jag orkar. Får se på det. Känner jag min kropp rätt nu så kommer jag ha däckat i soffan innan dess. Illa...


Sen har ju typ värsta grejen hänt. Haha. Vi har ett band boende hos oss, Film on four tror jag de heter. De spelar på Rookie. Man kan säga att det sket sig för bandboendet. De hade börjat renovera toaleterna. Haha. Därför är alla band utplacerade hos oss artistvärdar. Men de var här förrut och lämnade sina saker och de verkade kanon trevliga. Så det blir nog bra. Jag hoppas bara att jag mår bättre tills i morgon så jag kan åka ner och hälsa på mina band.

Tack för kommentaren mormor och Kurt. Saknar och tänker på er!!

Nu är det Idol/Doobidoo tajm...

Kick off Rookie...

Idag är det kick off för Rookie festivalen på Rockcity metropol.. ska bli trevligt! Mycket klasskompisar, mycket lärare, mycket gamla MM studenter och ett bra band. Kan det bli bättre? Ja, utan nackspärr..=S Men det är som det är. Ska festa ändå, nyktert dock. Knarkar ju som sagt ipren och alvedon så man får ju ta det lugnt!
Nä nu kallar duschen och sedan uppiffning!
Chill out!

Vårdcentralen..

Sitter i skolan och väntar på att vårdcentralen ska ring upp. Ringde för över en timme sen och knappade in mitt telefonnummer för att få tillbaka.."Vi ringer dig på.. klockan fem över ett" har de ringt ? Nä! Men de ringer väl snart hoppas jag. Har skit ont. Det är så konstigt för i morse när jag vaknade kändes det mycket bättre och nu, nu gör det dödens ont. Så tråkigt är det. Imorgon börjar ju Rookie festivalen här i Hultan. Det näst största som händer på hela året. Då ska jag vara sjuk och ha ont! Så typiskt. Men jag får väl knarka alvedon och Ipren så kan jag kanske digga till brudarna i Sahara hotnights i morgon i alla fall.. Men inget festa för mig inte..=(

Ni sär ute som kan festa, festa för mig med!
oops.. nu ringer de..


Blir man sån här när man bor i en by? Eller är det pluggandets fel?

Organisationsteori skriven av Jörgen Bakka och hans närmaste män. Vilkem otroligt givande bok, om man nu kunde förstå vad den handlade om. Okej, jag ska inte vara sån, lite fattar jag, men långt ifrån allt. Vem bryr sig om någa gubbar (ja det är flest gubbar) som kommit på olika teorer på hur DE tror att organisationer och människor fungerar. Men vem säger att det är så i praktiken? Hur många anställningsintervjuer kommer jag gå på där de fråga mig; ja Sofia, va ansåg nu Minzberg med sin tvåfaktorteori? Varför skule de bry sig om ifal jag kan den? Och så kan jag ju säga så här. Man blir ju inte mer motiverad när alla, ja ALLA, människor man pratar med i bransche idag säger att det är erfarenhet som räknas. Att man är duktig på det man gör och att man kan branschen. Hur ska jag kunna den om jag läser om Max Webers motivationsteorier (om det nu var han som hade det..hmm..)?? Antagligen är det väl skönt att ha en utbildning att luta sig tillbaka på när man inte har ett jobb.. Eller varför då egentligen? Då har man ju inget jobb, får man in mer pengar för att man har en utbildning i ryggen? Skulle inte tro det, man får ta mig fan gå till A-kassan och stämpla som vem som helst..

Oj, nu var jag inte så positiv. Haha, det är kanske sån man blir när man sitter fast i en håla, vet att man borde plugga men gör det inte, har nackspärr och kan inte röra sig och när alla på TV är så jävla lyckliga...

Jag ska till vårdcentalen i morgon btw.. Hoppas jag får nåt som tar bort mitt onda, allt det onda...

Rockcity

image16

Detta är Rockcity, min skola!

Nackspärr

Åtta gånger om dagen gick väl sådär.. Men jag ska försöka med i alla fall en gång om dagen nu..=) Det har ju varit mycket att göra på sista tiden, men blogga borde jag göra. Det är avkopplande.

Mycket att göra har jag som sagt haft. Och nu har kroppen straffat mig för att jag inte vilat så bra. Jag har fått nackspärr. Ajajaj, säger jag bara. Det gör så sjukt ont. Kan typ varken resa mig eller sätta mig. Illa!

Vi hade redvisning om vårt parnerföretag igår. det gick väl sådär. Men det var väldigt roligt att höra om de andra företagen i alla fall halva dagen innan man blen trött och inte orkade lyssna mer för alla säger olika saker...hmm.. Men det var ändå roligt.
Idag blir det samanfattning av den oerhört roliga boken Organisationsteori. Ni har väl själva hur underbart det låter. Eller inte. I alla fall det ska jag ägna mig åt på första halvan av denna soliga höstdag. Andra halvan skall gå till vår kulturanalys av Arvikafestivalen. Får väl se hur det går.Bra hoppas jag, vi måste verkligen komma igång nu, annars blir det så där tajt på slutet igen och det pallar jag inte.
Så som ni förstår så kanske jag tittar in här igen med brist på roligare saker att göra..=)

Ciao!

Partnerföretag - 2Entertain

usch usch usch säger jag bara.. I mitt huvud blandas nu kulturanalyser med när 2Entertain bildades och hur Merzbergs teorier kommer in i detta. En helg helg har vi suttit med arbetet som nu äntligen börjar närma sig sin slutkamp. Nio timmar på skolan igår och elva timmar idag. Inte kontstigt att jag inte hunnit blogga. Grupparbete är det jag sysslar med också. Jag får inte bestäma själv utan måste ta hänsyn till avd tre andra individer tänker och tycker. Det kan vara lite påfrestande ibland. Inget illa ment till mina underbara gruppmedlemmar, men ibland har vi diskuterat så det har slått gnistor...haha.. Men det har gått bra. Det är inte mycket kvar att skriva och jag tycker att vi har gjort ett bra jobb, i alla fall det bästa av den situation vi haft.



Nu måste jag ju dock skriva lite om vårt underbara partnerföretag 2Entertain! Vilka kanon människor vi fått kontakt med där, helt underbara. De tog emot vår förfrågan med öppna armar och har verkligen gjort allt för att hjälpa oss med vårt arbete. Tack för det! Sen är det ju en extra sporre att göra bra ifån sig när man blir erbjuden att gå på Little shop of horrors i Halmstad. Något som jag verkligen ser fram emot! Det är som vi diskuterat idag, motivation är det grundläggande för att göra ett bra jobb och har man inte något som motiverar än så mäste man skaffa det. Då blir arbetet så mycket roligare. 2Entertain har en värdegrund som de eftersträfar och det är Tanke, Hjärta, Tempo. Detta någonting som jag tycker alla bör ta med sig och tänka på. Ha alltid en tanke me vad ni gör och tänk efter en extra gång, då lyckas ni bättre. Gör detta i rät tempo så att ni hinner med allt. Men framför allt gör det med      HJÄRTA   ♥

Bound to die..

It's so easy to say
When I know that you're distant
That I don't care 'bout you at all
But as soon as you're near me
There's a feeling that shouldn't be
There after all
- Marie Lindberg "Bound to die"

Rookie 2007

Nästa vecka kommer det människor till Hultsfred! Människor kan ni tänka er..? Det ska bli så kul..=) Rookiefestivalen 2007 går av stapeln. 20 bra rookie band kommer hit för att visa upp sina kunskaper och även fyra lite större, lite kändare band. 
         
      
SAHARA HOTNIGHTS, DIA PSALMA, NEVERSTORE SLAGSMÅLSKLUBBEN!


Har precis nu varit i kontakt med "mina" band som ska spela på festivalen. Jag ska vara artistvärd för två stycken; Val and the bitches ett punk/rock band med grymm musik! Sen har vi Kusowsky ett pop band med rockiga Håkan influenser och en söt sångare..=) Kanon band båda två som det ska bli skit kul att jobba med.



Sen så måste jag ju bara få nämna att idag fick jag mina tre första högskolepoäng.. !! Mäkta gald och stolt är jag. Okej jag vet tre poäng är inte mycket men de är mina första. Gladare kan man inte bli..
Nu ska jagvälförtjänt sätta mig framför tv:n med en skål godis.. eller kanske plommon..

love!

Skicklighetsspel - Liseberg



Tack Jonas för den fina filmen! Den bästa sommaren hittills...=) Saknar er!

Mat Mat Mat

              

Hur gott ser inte det ut då?? Mat, mat, mat, mat är det eda jag kan tänka på nu! Hur kan man när man är hungrig egentligen tänka på något annat än mat? Jag tror inte det går. Man försöker men det går inte...
Nä, nu väntar mina snabbmakaroner och min köttfärssås..mums!

Ta´t lugnt!

8 ggr/dag

Magnus Uggla skrev på sin blogg att han hade hört att man skulle uppdater sin blogg ca. 8 gånger/dag och som ni märker så tänkter jag leva efter den filosofin..=P




Idag har allt åter igen handlat om skola, plugg och ekonomi.. läser jag mer snart så kommer det spruta ord ur mina öron!!! Organisationsteori, organisation och organisering, kulturanalyser, musikliv, populärmusik från svedala..och många många, fler...       
                   
           

Saknad..

                        image8

Känn min längtan, var min kärlek och mitt hopp...

Minnen

                  

Fick sådana minnen när jag har suttit och arbetat med 2Entertain hela dagen.. Underbara kort från tidernas bästa DIGGILOO.. 2005 på götaplatsen! Allt var kanon. Vädret, publiken, artisterna, stämningen! Underbert säger jag bara..

2Entertain

partnerprogramet har kommit igång! Vi har äntlige fått ett panerföretag som vi vill ha!! 2Entertain.. ett av Sveriges största eventbolag..=) underbart! Mit mål med min utbildning (musik och event management) är att endag arbeta på ett sånt här företag. Och nu har vi fått in en fot i branschen. I rätt bransch, i min bransch!!! =) kan man bli gladare..?? Skulle inte tro det...

over and out!


melodifestivalen - nu börjar det!!

                                            image2



Idag har låtarna till Melodifestivalen 2008 publicerats. Alltså vi kommer aldrig vinna Eurovision song contest igen.. Inte när våra bidrag heter Kebabpizza!!!! Va e det för namn? Hur kan man ens tänka tanken att ta med det bidraget? Kebabpizza...??
 
Å så är det ju det där med låtskrivarna.. Det är ju samma låtskrivara varje år. Jag menar inte att dessa är dåliga på vad de gör.. inte alls. Jag älskar Ingela "pling", Bobby Ljunggren, Fredrik Kempe  och alla de andra. Men man måste förnya sig.. Fast som den schlagerdrottning jag är så skulle jag nog bli lika sur och grinig om de inte hade vart med..haha..Jag kanske får inse att vi inte kommer vinna och bara gilla läget.. !
Fast..Nä!! Jag ska ta saken i egna händer! MF here I come!!!

ranking the stars..

hmm,
efter många timmars hårt pluggande..haha. Lät ju bra i alla fall..:P Nä några sidor fick jag allt plöjt igenom i organisationsteori.. oerhört spännande bok by the way, för den som vill läsa..;) som sagt, efter många timmars hårt arbete hamnar jag nu i soffan för att dega lite framför tv:n.. och där är det! "Ranking the stars" haha.. ett pogram som går på kanal5 med Andreas Lundsted som programledare.. tio svenska tjejer/kvinnor ska tycka saker om varandra.. allt som händer är att de prata i mun på varandra. men roligt är det. Dock förstår jag inte riktigt vad man ville få ut av att skapa detta programet. Vad är det för budskap som ska skickas ut till människor? Att vi ska "lista" oss? Vem i vår vänskapskrets är snyggast när man vaknar? Vem är lättast att ragga på? Vem går lättast med en okäd hem efter krogen? 
Jag menar.. seriöst.. är detta allt kanal5 har att  komma med på bästa sändningstid? Hmm.. jaja.. tidsfördriv är det ju i alla fall..=)

 

lisebergsfest...

då var portarna stängda för dena sesång.. konstig känsa.. även om jag nu inte jobbat på ungefär tio veckor så kändes det ändå sorgligt igår när fyrverkerierna avfyrades och allt var så där högtidligt.
 

                                 


Sen bar det av på fest! Började bra bakom banken. Underbart att träffa alla igen. Alla är så goa.. mats och patrik höll ett fint "tal" och berättade hur oerhört viktiga och duktiga vi vart för Liseberg denna sommar..:P men kul va det! sen vidare till lisebergshallen där de var uppdukat med långbord och grejjer.. riktigt fint! och Mats var i högform..=) Mat fanns det i massor så jag tror inte att det var många som gick därifrån hungriga.. 

                      
 



sen kom ju den delen av kvällen som inte blev lika rolig.. jag blev ledsen och arg. Jag hatar att du gör detta mot mig. Jag är kär.. ännu. Vad ska man göra? Jag vill ju inte känna så men så är det. Varför ska allt vara så komplicerat hela tiden.. Det är som att alla hela tiden tittar mig i ögonen, hånler och säger.."pest eller kolera, Sofia"

                                                        ♥  ♥  ♥

RSS 2.0