Öl i föreläsningssalen med Hultsfredsfestivalens ledning

Hände endel på festen. Allt böhövs inte tas upp här. Men roligt var det, fram till att det blev tråkigt. Men jag och Anna fick i alla fall skjuts hem. Många fulla. Drinking games.. ojoj.

Idag har det varit seminariedag i skolan och vi har mellan kl. 10.00 - 17.00 lyssnat på olika människor från branschen. Både från Sverige och andra länder. Väldigt intressant. Nu har vi sedan klockan sex haft seminarium med ledningen för Hultsfredsfestivalen. Vi har druckit öl, pratat om festivalen, sökt jobb med mera. Ganska intressant det med. Sjukt sköna människor som jobbar här.


Nu skall jag tillbaka till föreläsningssalen och fortsätta dricka öl.

Jag är glad!

Träning igår - fest idag

Tränade stationsgympa igår. Ojoj, jag förstår nu varför det inte finns något Friskis & Svettis inte finns i Hultan. Vi var kanske 15 stycken där. Haha. Men det var roligt. Skönt att vara på ett riktigt pass igen. Detta blir en tradition. Har dock lite träningsvärk idag. Men det är bara skönt!! Då känner man ju att man har gjort nåt. Idag blir det simning. Ska bli skönt också!!

Sen blir det fest. Våra trevliga amerikanare Clinton och Joe har flyttat till rönnis och ska ha inflyttningsfest. Blir nog helt galet. Men kul.

Såg på film igår också, det var trevligt. Det måste vi göra om =)

Hultsfred 2008

Okej, idag har de släppt fler band till festivalen i sommar. Festivalen som förhoppningsvis skall rädda rockparty. Jag måste säga att jag känner mig rätt nöjd hittills med namn som Håkad Hellström, Säkert!, Miss Li, Linkin Park, The Donnas, Timo Räisänen med flera. Okej, det kanske är ganska gamla band. Säkra kort så att säga, men det är nog bra för festivalen med tanke på det läget den befinner sig i nu. Jag tror att det kan bli ett bra år!

Hultsfred 2008 - ses där!!!

This is it!

En helg i Linköping med tjejerna. Kul var det. Vi hade en roadtrip dit på lördag morgon, med en sjukt bakfull Matilida i baksätet. Vi sjöng och skrålade och hade det riktigt trevligt. Vi var framme vid ett och installerade oss i lägenheten som vi skulle husera i under ett dygn. En liten, trevlig källarlägenhet ca 10 min från stan och 10 min från Cloetta Center. Toppen! Vi bäddade ner Matilda i en säng och begav oss ut på stan.

Den första upptäckten vi gör är att i Linköping stänger systembolaget 14.00 på lördagar inte 15.00 som i andra störr städer. En tung upptäckt. Fast idag känns det som en bra grejj. Haha. Så efter vi hade hittat systemet och var där 14.03 (jag skojjar inte) fick vi snällt knalla vidare till Stora torget för att hämta biljetterna till melodifestivalen. Väl där hittade vi telias enormt stora trailer (som jag för övrigt skulle jobbat i) och deras scen där Richard Herrey var i full gång. Vi gick in och hämtade biljetterna och knallade vidare. Dock upptäckte jag när vi, som tur var, inte kommit så långt att biljetterna var fel. Vi hade fått biljetter till fel deltävling. Tänk om vi hade kommit till Cloetta Center och de bara hade kollat på oss som vi var dumma i huvudet. Usch, haha. Men vi gick tillbaka och bytte. Sedan blev det lite shopping. Jag köpte en jätte fin prickig grå blus..=) Den gjorde mig melodifestivalen fin på kvällen!!

Vi var i lägenheten igen vid halv fem och chillade lite framför tv:n. Sen bar det av till Cloetta Center och melodifestivalen 2008. (läs mer i förra inlägget)

Efteråt mötte vi upp Sandra, Marie och Matilda inne i stan och drog vidare till Platen´s och festade loss. Det var lugnt med drickandet fast mindre lugnt med dansandet. Precis så jag hade tänkt mig!! =) En grymt bra kväll!!

Det barav hemmåt igen idag vid två och summa sumarum var det en väldigt bra helg!! Detta måste vi göra fler gånger tjejer!!

Melodifestivalen delfinal 3, Cloetta Center, Linköping

Igår var det återigen dags för den stora cirkusen att visa upp åtta av deras stora nummer. Denna veckan var stoppet i Linköping och Cloetta Center intogs av glitter, glamour, boaormar och schlagerlåtar. Underbart! Och mitt balnd allt detta var jag och Anna. Vi hade ju som sagt vunnit biljetter på grund av vår oerhörda kunskap och vårt musikaliska sinne. Det blev två bra platser på nåt som visade sog vara typ B - VIP läktaren. Alltså det var VIP fast inga viktiga satt där.=P Utom vi då förståss.. Hur som heslt så var det helt okej platser. Vi hade det toppen! Vi satt på raden framför alla släktingar och vänner till låt 3, Frida feat Headline, och det var galet kan jag säga. Jag trodde seriöst att de skulle ramla ner från läktaren.Haha.

Men jag måste bara säga att min nya kärlek är Björn Gustavsson. Han är ju bäst. Han förgyller hela festivalen. Och låten till Carina Berg igår var toppen. Han är ju så söt. Haha. Han har nog ett av sveriges bästa mimspel. Hela hans kropp är som en sprattelgubbe. Haha. Han måste vara med varje år framöver!

jag undrar över vad de ska göra med hela den här Lasse Berghagen grejjen. Hoppas att de följer upp det på nåt sätt.. Att han blir det elfte bidraget i finalen eller något.. Hade ju vart så roligt!

Nu över till låtarna igen då. Ja, BWO är det ju (tyvärr) inget snack om. De skulle till globen så var det bara. Den var faktiskt bra. Den bästa de har tävlat med i Melodifestivalen. Fast med detta menar jag inte att de ska vinna allt. Nej, nej, det är de inte tillräckligt bra för, enlig mig alltså. Jag gillar inte alls deras sound egentligen. Helst vill jag inte ha med dem i tävlingen. Men det är bara min personliga åsikt.
Se så har vi ju Frida feat Headline som även de gick direkt till globen. Detta var denna veckans skräll. vet inte om jag tyckte att den var så bra att den skulle direkt til globen, men jag blev glad för deras skull. De blev ju så sjukt glada!! Så de var värda det. Och så drogs man ju med lite när hela släkten satt bakom och hejjade..
Det som var den största besvikelsen var att Patrik Isaksson inte gick vidare. Han hade ju en toppen låt och gjorde ett toppen framträdande. Men men man kan inte alltid få som man vill.. =)

Kristian Luuk var bra som vanligt och är oerhört skicklig. Hela upplägget är så otroligt proffsigt. Jag är superimponerad av alla som arbetar med denna cirkus. Detta ska jag bli en del av!!

Där fick ni min utverdering av deltävling 3 i Linköping. Överlag en klart godkänd deltävling med åtminstonne ett starkt bidrag till finalen!!


Mitt nya yrke

Okej. Det är ett faktum. Mitt nya yrke. Textförfattare och marknadsförare!!

"I din tv, finns det bra program, i din tv, som bara du får fram, i din tv, oooohhh med Telia Digital-tv." (Melodi: Las Vegas)

Med denna grymmt bra text vann jag och Anna två biljetter till Melodifestivalen i Linköping i morgon! Weeee. Jag gjorde det igen. Haha. Jag är helt enkelt bäst på att få tag i biljtter på ett eller annat sätt. Ska bli sjukt kul. Inte så jätte bra artister men skit i det, det är ju melodifestivalen!!!!

Nu ska vi ragga folk som vill med till Linköping och festa. Kanon helg det här!!!!

The Grapestompers

Ja nu är jag hemma från skolan igen och ska snart leta upp sängen. Ska bli sjukt skönt att sova. Jag har varit igång från sju i morse. Dubbla föreläsningar och så affischpacketering nu på kvällen.. Mycket att göra men dåligt betalt!!

Ikväll packeterade jag som sagt affischer. Det var Hultsfred 2008´s affischer som skall ut i hela landet. Så nu vet jag fyra nya band som kommer, men det vet inte ni..=P Haha. Fast det är väl bandsläpp på måndag eller tisdag tror jag. Det som är viktigast för mig är i och för sig redan släppt och det är Säkert! Sjukt kul att hon kommer eftersom jag missade Hello Saferide förra året. Men så är det. Hur som helst så räknade vi 10 000 affischer och delade dem i högar om 150 i varje. Sen var det även 10 000 flyers som även de skulle räknas och delas upp. När detta var gjort skule de packeteras och skickas iväg. Så om ni ser en Hultsfredsaffisch eller en flyer, var extra rädd om den, det är jag som skickat den!!! Men det var ganska trevligt. Det var jag Love, Martina, Marie och Regina som höll på. Fast vi kom fram till att vi skulle ta med oss fika nästa gång. 

Nästa vecka bär det iväg in i Smålands djupaste skogar. Vi ska sätta upp affischer också. Vi ska åka två och två i en fin Rock City bil och sätta upp affischer runt om i närliggande kommuner och hålor. Men det ska bli rätt soft. Åka i en bil och lyssna på bra musik =)

För att återgå lite til mitt förra inlägg om föreläsningarna med Uno så ska jag nu berätta vilken uppgift vi fick. Det är nu vår utbildning börjar ge någonting på riktigt känner jag. Vi har blivit uppdelade i grupper om fyra i varje. Jag hamnade med Mårten, Johann och Spike från USA. Detta känns som en intressant grupp. Jag känner inte någon utav dem så väl men tror det kommer funka bra. Rätt roligt att få arbeta med lite andra människor än den "vaniga" gruppen. Inte för att det är nåt fel på den men ändå. Vad ska vi göra nu då? Jo, vi ska lansera en grupp/artist utomlands. Vi skall alltså exportera musik från Sverige till resten av världen. Jag tycker detta ska bli oerhört spänande och samtidgt är det väldigt nervöst. Shit, det är ett riktigt band det handlar om. De band som vi fick är redan signade av ett brittiskt skivbolag och har redan sålt ett x antal skivor. Bandet vi fick heter The Grapestompers. Det är ett rocka billy band och låter faktiskt ganska bra. Fast jag är lite dåligt hemma i den genren så vad vet jag? Men hur som helst ska det bli skit kul. Dock verkar vi ha fått de svåraste bandet för de var inte säkra på att de ville vara med på den här grejjen. Men vi ska övertala dem om att det kommer bli kanon. Detta ska vi nu arbeta med hela vårterminen och i maj skall vi redovisa det. Det ska redovisas både muntligt och skriftligt och båda ska vara på engelska. Och som grädden över moset så ska det sitta en panel bestående av fyra människor ifrån musikbranschen och analysera det vi har kommit fram till. Vi ska alltså få respons från den riktiga världen. Hjälp!!

Om ni vill lyssna på The Grapestompers gå in på: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=170710498

Nu ropar sängen på mig!

Sleep tight..Puss

Uno

Idag har vi haft vår första föreläsning med Uno Hendrixon. Hur cool som helst! Haha. En kanon dag. Sex timmars förläsning som kändes som typ två. Toppen! Han har grym erfarenhet av musik och eventbranschen och kan mycket tror jag. Honom skall jag bli polare med!! =)

Han har sagt mycket smart under dageb men en sak som jag fastnade vid var en idé som han hade. Han ville öppna en "affär" där man säljer musikfiler. Man går alltså in i butiken och ställer sig vid en dator för att sen komponera sin egen cd-skiva. Det skall finnas bränningsmöjligheter, vilket gör att man kan komponera sin egen födelsedags- eller julskiva. Man kan även komma in med sin i-pod, mp3, mobiltelefon eller nogåt annat med minneskort i och stoppa in det i datorn för att direkt få musiken dit. Och samtidigt betala med sitt kontokort. Den första affären ville han öppna på centralstationen i Stockholm och gå ut med att man på så vis kunde lyssna på ny musik på tågresan. Detta låter kanske lite krångligt här men det är en toppen idé tycker jag.

Nu ska jag iväg till skolan och arbeta med Hultsfred 2008.

Tjo!

One Love - is all I ever wanted

Jag har ju varit hemma i Uddevalla nu i en och en halv vecka och är idag tillbaka i Hultsfred. Hemma har det varit toppen. Jag har varit på Melodifestivalen i Göteborg, träffat släkt och vänner och hjälpt min mamma att flytta. Hon har flyttat till en toppen lägenhet mitt i stan. Hon har gångavstånd till allt, lite mer än vad man kan säga om Dinge..=P Jag tror hon kommer att trivas bra! Kommer nog kännas konstigt i början att inte ha Hille hos sig, men de ska ju fortsätta träffas så det löser sig allt..!!

Sen så är jag förkyld nu igen också..=( Men jag blir snart frisk. Jag blir alltid sjuk när jag ska tillbaka till Hultsfred. Är det någon dom försöker säga mig något?? Hmm.. Om det är det så ska jag bevisa för denna att lite sjukdomar inte knäcker mig. =)

Idag kom jag som sagt tillbaka och vi hade föreläsning i Affärsredovisning. Ja, det är ungefär lika roligt som det låter. Till råga på allt så är våran lärare inte den bästa kanske. Hon är väldigt rörig och inte purfärsk om man säger så.. Inget illa ment men hon är inte jätte van vid att förläsa på länk med allt ved det innebär (datorer, tv-bilder, mikrofoner osv). Det som hon går igenom på två timmar hade någon annan troligtvis dratt igenom på 45 min (om denne kunde tekniken). Men men hoppas det blir bättre. Känns ju sådär annars att vara kvar i Hultan för en föreläsning i veckan på två timmar som egentligen inte ger nåt.

På grund av att vi har så här lite att göra så tänkte jag söka lite jobb. Bland annat ett som Black Jack delaer i Hultsfred med omnejd. Tror det kan vara bra. Att jobba lite extra. Träffa annat folk och utöka sin bekantskapskrets här nere i Småland. Men vi får se. Hoppas jag kommer någon vart med sommarjobben också. Jag får väl passa på att gratulera Matilda som har fått sommarjobb i Stockholm. I receptionen på Mälarsalen AB. Låter toppen kul tjejen! Du vet vem du ska tippsa om om de behöver mer folk..=P

Nä nu lockar sängen och Stieg Larsson..

Natti Natti

Melodifestivalen delfinal 2, Västerås

Nu har det hänt igen. I lördags gick den andra deltävlingen av melodifestivalen av stapeln. Många kända namn tävlade och det slutade kanske inte riktigt så som många hade föutspått. Finalplatserna gick till Sanna Nielsen och Rongedal vilket jag anser de förtjänade, även om jag dock hade velat ha en tredje finalplats på en gång och skickat med Johnson & Häggqvist till Globen. Men de kommer väl igen i Kiruna. Då ska de vidare, så är det bara även om det förmodligen kommer bli en tuff match där uppe i norr.

För övrigt så älskade jag Empty Room med Sanna Nielsen. Jag vågar utse henne till vinnare av Melodifestivalen 2008 redan nu. Detta var hennes klart bästa bidrag av de gånger hon deltagit. Underbart! Hon är värd en vinst nu, det är på tiden. Hon är en utav Sveriges i särklass bästa sångerskor. Rongedal hade även de en bra låt som dock kändes lite Mika inspirerad. Men det fungerade tydligen. Svenska folket har börjat att anamma sådan typ av musik. Och det kunde man i och för sig förutspå med tanke på hur populär Mika är och även artister som Sissor Sisters. Falsett går hem i de svenska stugorna just nu. Men känns det ändå inte lite töntigt att skicka två enäggstvillingar i samma kläder till Eurovision Song Contest? Eller det kanske är just det som är det vinnande konseptet? Vi får se. Jag väntar med spänning. Min ranking är dock, efter två deltävlingar:

1. Empty Room - Sanna Nielsen
2. One Love - Johnson & Häggqvist
3. Just a Minute - Rongedal

Tänkte ni för övrigt på att Carola hade en GUL klänning på sig? Tänka sig så oväntata så här 25 år efter Främling.. Me jag tyckte i alla fall att hon var fin. Det är inte lika mycket fokus på henne i åretes melodifestival som det var när hon var med 2005 och det är bra. Det känns som det faktiskt kan bli en riktigt jämn och spännande tävling i år. Det var det inte 2005 - det var upenbart att Carloa skulle vinna, det är det inte nu!



Jag läste just Kristins blogg. Kristin är hon som tog min praktikplats på melodifestivlen. =P Hon verkar ha det toppen roligt och var i lördags med på efterfesten på stora hotellet (eller vad det heter) i Västerås. Hon har fångat både den ena och den andra på bild. Jag kan bara säga att jag är sååå avundsjuk. Jag vill verkligen vara där jag med. Men men, min tid kommer. Jag hoppas att hon har en kanon tid just nu!!

Just nu lever vi mitt inne i Melodifestvalen 2008. Underbart tycker jag. Detta är det bästa med vintern/våren. Jag har någonting att se fram emot varje lördag. Livet är en schlager!!

Melodifestivalen delfinal 1, Scandinavium

Okej nu har jag vart där. Cirkusen är igång! Jag och min far var på scandinavium igår och upplevde årets första deltävling av Melodifestivalen 2008. Vilket drag det var. Scandinavium kokade, det riktigt bubblade av förväntning. När det var si så där tio minuter kvar till sändning intog Henrik von Zweigbergk, melodifestivalens studioman, scenen. Han är typ en av mina idoler. Han är så sjukt proffsig på det han gör samtidigt som han gör det med glimten i ögat. Han får hela scandinavium att låta som om det är fem gånger så många människor där än vad det egentligen är. Eller som Annika skrev i expressen: "10 000 göteborgare i lät som 50 000 stockholmare." Ja, det är väl bara en tidsfråga innan finalen intag Göteborg.

Bäst under hela kvällen var dock Björn Gustavssons framträdande. Han är helt underbar! Vårt kommande stjärnskott på komikermarknaden. Eller nä förresten. Han är vårt stjärna på komikermarknaden! Klart bäst helt enkelt!

En djupare ingång på alla bidragen kommer i nästa inlägg. Men jag kan säga så här. Amy var duktig, proffsig som få och sjöng Thank you för ett stående scandinavium endast 15 år gamal. Christer Sjögren, ja vad ska man säga? Låten sitter tyvärr som fastklistrad i huvudet. I love europe..

2 dagar kvar!

Jag har biljetter. Jag har biljetter till melodifestivalen 2008!! På lördag bär det av till Göteborg och scandinavium för att inta melodifestival känslan. Underbart! Om jag har glömt att nämna det så är jag hemma i Uddevalla igen. Orkade inte vara kvar i Hultsfred. Lite surt att jag inte får se Melodyclub men det får man ta. Jag ska ju på melodifestivalen. =)

Sen jag kom hem igår har det inte hänt så mycket. Jag var hos Farmor och Farfar och åt frukost idag. Det var mycket trevligt. Och gott!! Sen har jag bara vart hemma och pluggat lite och så kom Anna och hälsade på med sin söta lilla kusin dotter Matilda. Sex månader är hon och så söt!!

I morgon ska jag till tandläkaren. Usch, det ser jag inte framemot... Men imorgon är en annan dag.


sommarplaner

Vad tror ni om Falkenberg till sommaren? Jobba som VIP ansvarig på Vallarnas friluftsteater kanske? Vi får se.

Sova nu, upp tidigt i morgon.

Dilemma

Okej, nu har jag ett problem!! Fick precis reda på att det blir en extra omtenta för Organisation och Ledskaps kursen om två veckor. Ska jag göra den eller ska jag konsentrera mig på det jag redan har? Hade vart sjukt gott att få den ur världen, men tänk om jag kuggar igen?? Fast den tanken ska inte hindra mig.. Ahhh.. Hur ska jag göra???



Jag har kanske fått tag på biljetter till Melodifestivalen på lördag - på parkett!!! Pappa jag ringer dig sen.. =)

Detta är första dagen i resten av mitt liv!!

Idag hade vi vår första "riktiga" föreläsning i redovisning och kalkylering. Ojojoj. Det är mycket. Måste försöka hänga med nu i början då blir det nog lättare sen. Men det ska väl gå detta med som allt annat (förutom organisations skiten då). Det som jag börjar känna nu som är lite kusligt är att det som jag lär mig nu det måste jag faktiskt komma ihåg. Detta ska jag ha nytta av i mitt verkliga liv. När börjar det? Om tre år förhoppningvis. Men hur vet man när det börjar? Jag tycker att det börjar nu. Detta är första dagen i resten av mitt liv!! Oj, det blev djupt.

Hur som helst tillbaka till föreläsningen. Vi satt i två timmar idag och tittade och försökte förstå när vår lärare gick igenom bokföring. Inte det lättaste. Virrigt var det och virrigare blev det. Fast något som verkligen var ett plus var att vår lärare var här!! Hon undervisade på länk ifrån Hultsfred och det var sjukt mkt bättre än att se henne på en tv skärm.

Nu kommer snart Anna hem också..=) Ska bli roligt att hon kommer igen. Jag saknar henne. My wife is comming home!!

Sex and the City är numera en stor del av mitt liv. Ikväll har jag å Martina klämt en skiva med 6 avsnitt. As bra!! Men jag måste dock erkänna att det är lätt att bli lika cynisk som tjejerna i serien. De gillar inte alltid de motsatta könet. Men det gör i och för sig oftast jag!! =P

Bara 5 dagar kvar till årets händerlse - Melodifestivalen!!

En händelserik helg i Hultfred

Sverige festen i torsdags var helt okej. Dock inte lika mycket "svenska låtar" som jag hade hoppats..=P Men jag tror att amerikanarna uppskattade det och Lotta så klart. Det var hur som helst en väldigt lyckad kväll med förfest hemma hos mig med tjejerna och Kalle. Haha, stackarn han kan inte ha det lätt med oss. Sen bar det av till Metropol och fortsatt party. För att senare avslutas hos Martin och Olle på barrvägen (fast utan Olle). Klockan blev sent och det var väldigt trevligt.

På fredag var det filmkväll hos mig. Malin bjöd in hela klassen och trevligt hade vi. Mycket folk blev det och vi kollade på Heartbreak hotell, vilket uppskattades av många. Haha. Frågan är bara vad våra kära amerikanare tyckte omd den? De skrattade i alla fall. En lugn och trevlig kväll som även avslutades med Sex and the City, vilket många kvällar har gjort det senaste. =)

Lördag - En intensiv dag med simmning, plugg, flyttning, middag, bowling och fest. Det hela började med att jag och Martina var i badhuset när det öppnade. Vi simmade ca. 60 längder och bastade så klart. Sedan var det hem till mig som gällde och vi käkade och pluggade lite affärsredovisning. Och det kan jag säga att denna kursen kommer bli tuff. Men det ska gå!! Efter detta bar det av hem till Martina för att packa ner det sista i hennes gamla lägenhet och flytta allt till den nya. Vi hyrde ett släp på Preem och klarade allt själva. Vi var ganska stolta efteråt ändå. Tjejer kan! =P Det tog väl en si så där tre timmar och efter detta bar det av hem till Lotta för en Taco-middag. Allt var färdigt när vi kom och det var underbart att bara sätta sig ner och äta. Kanon gott var det också.
Sedan var det bowling. Ja, vi har en bowlinghall i Hultsfred. Det var till och med disco-bowling igår. Haha. Dock hade de nog glömt att köpa nya skivor på ett tag då det spelades låtar som In med bollen i mål (Markoolio) och Dragon sta din tej (säkert jätte rätt stavat). Men det var kanon roligt. Det finns typ 8 banor och vår klass hade sju av dem. Jag och Sandra delade på en bana och jag tror vi kom tvåa (eller möjligtvis trea) och det var inte min förtjänst. Haha. Jag kan säga att det gick så där. Men det var kul! När vi slutade spela vid nio ofentliggjorde Malin att det var fest hos Pemarc och dit bar det av. Men det var ganska segt, fast med en del trevliga samtal, så jag drog ganska tidigt. Avslutade kvälle med Sex and the City istället. Klart bättre! 

Idag är det söndag och än så länge har jag inte gjort många knop. Men jag ska strax laga lunch och sen blir det plugg, plugg, plugg.

Snart drar Melodifestivalen 2008 igång. Weee. Jag längtar. För hoppningsvis blir det att se den live i Göteborg på lördag men ingenting är klart ännu, jag bara hoppas..=) Längtar att få leva i ett schlager - Sverige under nästan ett par månader. Det är det bästa med våren! Och min födelsedag förstås...

RSS 2.0