Gahhhh!!!

Blir så trött på den här sidan ibland. Nu har jag fått in mina bilder på datorn från jul och julfesten men kan inte lägga upp dem på bloggen. Illa! Jaja hoppas det löser sig snart.

Jag har inte uppdaterat er på ett tag. Jag är ju som sagt hemma i Uddevalla nu. Det är faktiskt väldigt kul att vara här. Jag har hunnit fira jul två gånger, sett Arn på bio (den var faktiskt bra!) och varit på mellandagsrean. Jag fyndade ett par sjukt snygga skor (rutiga) och ett par billiga jeans (200:-). Kanon bra!! Men jag köpte också en tröja för 400 :- som jag tyckte att jag var värd. Jag ska ha den när jag åker skidor i Branäs..=) Det ska bli så sjukt roligt!! Jag längtar verkligen. Hoppas det blir toppen och att vi får snö!!

Nu ska jag snart sova för i morgon måste jag plugga. Känns ju sådär, men så är det! Ska äta middag hos Morfar och Barbro också. Ska bli kul faktiskt. Måste ge mig ut på en promenad också, usch jag känner att jag inte tränat på ett tag, men det ska det bli ändring på nu efter jul!!

Sleep tight

God Jul!

God Jul allesammans. Jag har precis vaknat upp hos min mamma i Dingle. Ska nu gå och se om jag fått nått i julstrumpan. Sen blir det till att laga julmat och duka och så kommer mormor, Kurt och magnus hit =) Jag tror detta blir en toppen jul. Igår rimmade vi på alla julklapper. Vissa blev riktigt bra faktiskt. Haha.

Jag hoppas ni får det lika mysigt som jag idag!!

Puss och kram

julgranen tog hem priset

Jag glömde ju uppdatera er om julfesten!
Jag vann priset för bästa utklädnad!! jag var sjukt snygg..=) jag vann en burk godis som skulle öppnas på festen. Så typiskt min klass. Haha. Tyvärr har jag glömt min sladd till kameran i Hultan så bilderna dröjer lite, eller rättare sagt länge, men de kommer.

Hur som helst så var det helt galet. Det började med att två tomtar, iklädda tomtemask och svart kostym stod upp och dansade och sjöng "de som inte dansar är våldtäcksmän" Hur sjukt såg inte det ut? HAHA.
   Sen kom granen. Fredrik och Mårten hade gått ut och sågat ner ner en gran och kom in med den och använde MArtinas utdragbara bord som julgransfot. Sen så skulle granen kläs. Och oj vad fin den blev (det kommer bilder här också så småningom). Ljusslinga, glitter, kulor, servetter och så fick jag offra min stjärna som jag satte på toppen. Den gjorde succé. Efter dett blev det dans. Runt granen! Skit kul. 25 personer i en trång lägenhet med fyra bord i rummet och en gran. Hur mycket dans tror ni det blev? Men skoj var det.
   Efter detta började tärningarna komma in i leken. Jag, Marcus, Anna, Björn, Sandra, Martin, Richard och några till hittade ett par tärningar som det stor saker som kiss, tickle, suck, toutch, ears och neck på. Man skulle alltså slå två täsningar och så stod det vad man skulle göra. Typ tickle neck (kittla nacken). Och detta skulle man alltså göra på nån annan. Galet roligt var det. Det sjuka var att jag som hatar öron, och när någon pillar på mina, fick alltid något med öron. Jag skulle bita, kittla, suga och smeka öron!! Illa. Sen så tyckte de andra självklart att det var jätte roligt att röra mina öron när jag inte gillar det, så alla slickade helt enkelt på mina öron. Mysigt! 
   När klockan började närma sig tre kom avskedet och vi begav oss hemmåt. Jag lekte taxi lite (eftersom jag var nykter och körde) och åkte runt i halva hultsfred och lämnade folk (vilket i och för sig inte är så långt). Men det var kul för så fick man säga hej då till dem.

Detta var helt enkelt den bästa avslutningen som man kunde få på vår första termin i Hultsfred. Och den har vart toppen. Kanske lite för mycket sjukdommar från min sida bara..=P men jag tar iegn det till våren!!

Tack klassen för en kanon dag och kväll!! Kommer skakna er. Ses i januari!!

P & K

my way back in to love..

Nu är jag hemma i Uddevalla igen. Ett himla farande på mig. Men oj så skönt det är att vara hemma. Vara med familjen och fira jul och sen kanske till Branäs på nyår.. Hade vart sjukt kul men det är ju bara det där med pengarna. Men jag vill så gärna åka. Men vi får se hur det blir.

I morgon blir det julklappsshopping med syster yster. Ska handla till typ alla. Har ju inte handlat till så många för utbudet på klappar är inte så stort i Hultsfred. Men vi har dratt ner på det där med julklappar i år. Det blir lite hysteri kringa alla klappar så vi ska inte ge så mycket i år. Och så kostar det ju så mycket pengar också. Men det ska ändå bli kul att köpa de vi ska köpa i morrn..=)

Nu ska jag planera min ekonomi och se hur det blir med Branästrippen..

//Sofia

Please, make my dreams come true

Jag gick vidare i tävlingen om praktikplats på melodifestivalen! Detta känns så roligt. Nu har jag nog en extra chans med tanke på den utbildning jag går. Nu är jag på nivån där jag ska skicka in mitt CV och ett personligt brev och så ska de välja ut tio stycken som får komma på intervju till Stockholm. Jag hoppas verkligen att jag får denna chansen.

Ville bara tala om detta!



Grattis Therese 23 år idag!! Saknar dig vännen mig. Hoppas du får en underbar dag.

Det är över nu.. =)

Nu är det officiellt över!! Nu är det slut!! Vi har inget mer att skriva för skolan innan jul. Omtentan är gjord, hemtentan är inskickad och marknadsföringsuppgiften är färdigskriven och klar.

Jag har nu klarat det. Jag har nu klarat min första termin på Kalmar högskola. Jag har under en termin bott i Hultsfred. Bara det är en bedrift för sig. Jag är så stolt över mig själv och ni får gärna berätta för mig hur stolta ni är över mig och hur duktig jag är..=P

Detta är underbart och i morgon firas det med en hejdundrande JULFEST i Stålhagen. Hos Alwert och Pemark. Ska bli underbart kul att säga adjö och god jul till hela klassen. Och jag ska klö ut mig till julgran!! Haha, tänk er vilken syn. Jag har till  och med en egentillverkad julgransstjärna som jag ska ha på huvudet.. Jag lovar det kommer bilder!!

Sov gott världen där ute, det ska jag göra!!

tentan är ivägskickad

Nu är den klar!! Och iväg skickad. Det är så otroligt sjukt skönt. Jag trodde aldrig den skulle bli klar och ändå är det ju över tolv timmar tills den ska lämnas in. Men jag läste precis igenom den och jag är faktiskt nöjd. Hoppas bara Bjälesjö är det också..=)

Nu ska jag kolla på film. Jag måste göra nåt annat än att bara plugga idag, så det får bli The Holiday. Jude Law är ju såå sjukt snygg i den!! Jag ska drömma mig bort och vara lycklig över min inskickade tenta. Bara marknadsföringen kvar, men det är ingenting i jämförelse. Underbart är känslan som finns i min kropp nu!!!

Bara en skoldag kvar på denna terminen. Bara två dagar kvar till klassens julfest. Bara två dagar och tre nätter kvar till hemfärd. Bara en vecka kvar till julafton. Bara två veckor kvar på 2007. Längtan..

Today is a good day!

god natt

Suttit och pluggat hemtenta fram tills nu. Är sjukt trött på den. Längtar såå till jullovet!! Bara tre dagar kvar tills jag åker hem. Underbart! Hemtentan är egentligen inte så farlig, den är ganska intressant men det blir så segt att göra den när man har sån press på sig. Jag börjar lära mig hur man ska lägga upp pluggandet på högskolan. Jag kan säga att det inte är så som jag har gjort det hittills! Haha. Tills nästa termin ska jag läsa litteraturen som vi ska läsa till varje föreläsning, inte för att jag inte klarar mig nu eller så men oj så mycket lättare det borde vara. Jaja, man lär så länge man lever..=) Som ni kanske förstår så är jag ganska positiv just nu. Ja, jag vet det går verkligen i vågor. Men jag är tjej vad mer kan jag säga..=P

I morgon blir det bara fortsatt tenta plugg för det är sista dagen. På tisdag klockan 13.00 skall den vara skickad till Jonas Bjälesjö. Det ska bli så sjukt skönt när jag skickar iväg den. Jag längtar verkligen. Men dock är det ju så att direkt när den är iväg skickad måste vi börja med vår marknadsföringsuppgift. Fyra sidor skall vara skrivna tills på onsdag. Men det ska nog gå! Det segaste är att vi har ett seminarium också på onsdag. Alltså visst, seminariumena är bra, men man lär sig inte så mycket. Det man lär sig är i och för sig att bli säkrare att prata inför folk och det är bra! Jag är faktiskt inte det minsta närvös inför seminariumena längre och det är skönt.

På onsdag är sista dagen innan det bär av hem till Uddevalla för att fira jul. Vi ska avsluta terminen med en liten klassfest här i Hultan, hemma hos Sandra och Martina. Det skall bli jätte mysigt för sen träffar man ju inte klassen på ett tag. Säga vad man vill om skolan och Hultsfred men min klass, den är grym!

Nä, nu väntar sängen på mig, jag kan höra hur den ropar.. "Sofia, kom och lägg dig i mig, det är så endamt här" Och vem kan motstå en sådan önskan..?

Sleep tight..

Do you remember me like I remember you?

omtentan gjord

Då var det gjort. Omtentan i organisationsteori. Och hur gick det då undrar ni? Jaa, vem vet. Det kändes okej, ungefär som förra gången men lite bättre. Och det är ju bara det som behövs..=) Men jag hoppas nu, jag håller tummarna för mig själv.. och för dig sebbe, jag tror säkert att du klarar det också!! och för alla andra som gjorde den. Det är sjukt skönt att den är gjord i alla fall.

Nu är det hemtenta dax. Tänkte skriva klart en fråga till idag. En om upplevelser och event.

Sen så är det bartömning på corehouse i Kalmar. Hade vart sjukt kul att åka dit men det blir nog Harrys i Vimmerby istället. Björn Rosenström spelar där..haha

Ha en underbar lördagkväll, det ska jag ha!!

Se mig..

Nu sitter jag här och har pluggat till tentan hela dagen. Det känns inte som att något fastnar, men det gör det nog. Hoppas jag. Jag håller alla mina tummar för mig i morgon, jag klarar det här.. !!

Sen vill jag bara tacka för alla fina kommentarer jag får av alla.. =) Det är jätte roligt.

Se mig, snälla se mig.
Jag ser dig..


tillbaka i hultan

Nu är man här igen.. Tillbaka i Hultfred. Känns rätt gött faktiskt!! Fest direkt, va kanon roligt att träffa alla igen. Och nu kanske det blir Branäs till nyår =), vad sägs om det?? Nä, nu ska jag sova, ska ju upp och plugga i morgon..

"Allt är så logiskt alla fattar utan du, för du har inte en aning att jag tänker på dig precis just nu.."

Kikkosh

Jag har nu fått lite SMS-skäll för att jag inte skrev att jag träffade underbara Kikki i Götlaborg.. Förlåt att jag glömde.. Men nu ska jag gottgöra dig. Det var jätte kul att träffa dig igen, saknar ju dig när jag är nere i Hultan. Men snart e det jul och då ska vi ses igen.. Du är bäst!
image52

Melodifestivalen 2008 - praktikplats?

Har precis skickat in ansökan om praktikplats på Melodifestivalen. Det handlar om att jobba med telia för att hjälpa dem på alla orter under melodifestivalen. Telia är ju melodifestivalens största sponsor och det hade vart så roligt att få arbeta med dem. Praktiken kommer att pågå i sex veckor så förhoppningsvis går det att kombinera med skolan även om det säkert skulle bli ganska tufft, men allt går bara man vill, och jag vill!! Men jag har ju verkligen inte fått den än, men hoppas kan man alltid och eftersom jag utbildar mig till det jag gör, vet jag att det ökar mina chanser väsentligt (hur stavas det egentligen??). Och det känns ju toppen!

Jag har ju vart i Göteborg nu i två dagar. Det har varit såå roligt. Jag träffade Mathilda och vi bara omgicks och pratade. Träffade också Olle och Johanna (kanin på liseberg) det var sjukt kul. Det blev fika på lördag kväll och liseberg idag, där man träffade många gamla kompisar.

I morgon blir det plugg, plugg, plugg hela dagen men det ska faktiskt bli ganska skönt att sätta sig med det igen. Det var skönt att ha en hel dag fri från pluggandet idag. I morgon ska jag åka och köpa en stor godis påse och sen sitta på biblioteket och plugga.

Men nu ska jag sova. Måste ju vara utvilad i morgon.

Först en liten rad ur den vackraste låten:

It's not what you're told
It's not her face
It's not his touch
In the room you both share
Where he's gone when he loved
When your time and your memory fills your dreams
When you're honest and together
Together no more
No more
Hallelujah, until you're nothing
Hallelujah, baby, until she's everywhere
Hallelujah, until together you are somewhere I'd lost
Hallelujah, hallelujah.


Idolfinal = fest!

Idolfinal hos Ida + fest hos Ida. Weeee =) Det var sjukt längesen jag festade. Ska bli toppen kul.
Vart på torp idag också, fått inhandlat lite julklappar så det känns bra!! Men detta var bara en liten uppdatering, är lite dålig på att skriva här när jag är hemma i Uddevalla, har så mycket att göra..=P

Men nu är det fest!!

It feels like home to me

Hemma i Uddevalla igen. Efter en fyra timmars lång och regnig resa tog vi oss hem till Uddevalla. Bilen lät och vinden viskade utanför bilfönstren men vi lyckades ända hem!

Nu ligger jag i min renbäddade säng på mitt rum hos pappa (som oxå är kontor) och ska sova tänkte jag. Ville bara uppdatera er om att jag har rört på mig. Jag är inte längre i Hultan. Nu är Uddevalla osäkert för en vecka framöver.

Sweet dreams!

Min önskan

"Jag begär inte att du ska falla för mig, med du kan väl i alla fall snubbla lite.."

where are you?

Ibland önskar jag att jag hade någon som ville ligga brevid mig, nära mig. Bara hålla om mig, värma mig i vinterkylan. Undrar om det finns någon därute som väntar på mig nu? Han kanske är närmare än vad jag tror. Hoppas det.

Privat cancersjukvård.. eller inte?

Jag tänke föra en diskussion förut med Anna, men hon ville inte så jag tänkte att jag får föra den här då. Ikväll ska det ju visas ett program på 4:an som handlar om att det ska öppna en privat läkarmottagning för cancervård i Sverige. Är detta rätt eller fel. Jag anser att det är rätt. Jag menar att de människor som har råd att gå till denna klinik, har förmodligen mer pengar än andra, men ska de straffas för att de har pengar? Så länge cancerkliniken inte går ut över de som inte har råd att gå dit så spelar det ju ingen roll.
     Sverige håller på att gå över gränsen med det med jämställdhet. Allt kan inte vara lika för alla! Det är bara så. Jag har inte mycket pengar, jag är student, jag har inte vuxit upp med någon med mycket pengar, och just det gör ju att jag vet att samhället ser olika ut. Jag menar en arbetslös har inte samma villkor som en högt uppsatt chef, det är ju så samhället ser ut. De som har dåligt med pengar har ju fortfarande rätt till den allmänna sjukvården, eller hur?!? Visst det kanske är orättvist att vissa för bättre behandling än andra, men vem har egentligen sagt att den är bättre? Den kanske är minst lika bra! Och det här med orättvisan. Är det orättvist egentligen? Jag  menar de har ju betalat för det. Det är väl samma sak som någon som köper en finare bil än andra, det handlar ju bara om hur mycket pengar man har. Sen kan man ju vara avundsjuk på att vissa har med pengar än andra, men det är ju bara så det är.
     Eller vad tycker ni?

Ha Ha Ha Ha

Var bara tvungen att lägga in detta klipp. Det är så sjukt roligt. Äntligen en anledning att kolla på parlamentet igen!! Björn Gustavsson är toppen. Skratta och njut!



hemtenta dax

Nu har vi fått vår hemtenta. Det känns inte helt fel faktiskt. Frågorna är vad man kunde vänta sig. Det känns bra faktiskt. Nu sitter jag dock och skriver in vårt 2Entertain arbete på datorn. Det har ju på nåt konstigt sätt försvunnit därifrån så då får jag skriva in det igen. Sen ska jag läsa lite i från OK till WOW, en bok som vi ska använda till tentan. En utav frågorna ser ut så här: "Gör en kulturanalys av ett eget valt fenomen inom populärmusikens värld. Du använder något eller några av de analytiska förslag och exempel som Ehn & Löfgren tar upp i sin bok. Förklara och motivera ditt tillvägagångssätt."  För denna fråga kan man få fyra poäng utav de totala 20. Jag har tänkt att ta upp melodifestivalens kultur och alla fördomar som finns runt den. Det tror jag kan bli intressant. Vad tror ni? För nästan första gången ser jag fram emot att få göra denna tenta. Kanske för att det är en hemtenta. Jag kan sitta själv i lugn och ro (eller nästan lugn i alla fall) och tänka och hoppas på att mina fingrar skriver nåt smart..

Nu ska jag skriva i 2Entertain arbetet och sen ska jag börja. Börja skriva mot mitt VG i branschkunskap..;)


så här glad är jag nu!!

      image51


Vi fick VG8 på Arvikaarbetet! Det högst man kan få typ. För vår lärare ger inte ut VG9, han har bara gjorte de typ fem gånger. Han sa att det var ett mycket bra arbete med mycket bra analyser! Fatta vad bra. Det muntliga gick också toppen. Känns så skönt! Att ha detta ur världen. Trodde aldrig vi skulle få så bra på det här, så jag är mer än nöjd. Jag är supernöjd!

"Jag är lycklig, ja jag är lycklig, ja jag är lycklig, mändag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lösdag, söndag.. Ja jag är lycklig hela veckan lång.."

Nu är det bara två dagar kvar i Hultan sen rattar vi bilen mot Götet och Uddevalla..!!

Någon som känner mig?

Sitter och skriver på en text om Melodifestivalen. Inte så intressant faktiskt, jag ska analysera den som allting annat. Men den ska bara bli en sida så det är ganska lugnt. I morgon är det redovisning för Arvika. Hoppas det går bra. Jag ska be om att få sitta ner när vi gör det för jag är så trött efter att inte ha kunnat äta så mycket på typ 5 dagar.. Men det är nog okej för honom, vår lärare alltså, annars så sätter jag mig ändå. Haha. Nu är det bara frm dagar kvar tills vi kommer hem och oj vad mycket som händer då! På torsdag är det intervju med 2Entertain, sen förhoppningsvis träffa min Thilda!!! Lilla Mathilda som har kommit hem från Scotland. Vad roligt det ska bli att träffa henne igen!! Jag längtar..Weeee.. Sen så bär det av hemåt mot Uddevalla för att träffa alla där. Ska bli toppen. Men jag måste ändå plugga ganska mycket hemma eftersom det är väldigt mycket att göra.

För övrigt gjorde jag en rolig sak på facebook idag. Detta comunity som typ går ut på att få så många vänner som möjligt innan man dör. Ha! Ganska tråkigt ställe egentligen. Men hur som helst så gjorde jag ett frågequiz om mig själv. Man skriver frågor om sig själv och ger fyra svartsalternativ och så ska ens "vänner" svara på denna för att se hur väl de känner mig. Haha. Ganska kul. Ida, som jag ändå trodde skulle känna mig bäst (och Anna såklart) fick ganska dåliga poäng. 66% rätt tror jag. De är för dåligt! Än så länge är Anna bäst, men hon viste inte att jag ville bli Tandläkare när jag var liten (riktigt liten) eller att min första skiva var Spice Girls. Haha. Det är inga lätta frågor vill jag säga. Jag menar; hur många vet vad vår fågel hette, eller vad mina barn i Stockholm heter, eller vad mitt drömyrke är, eller vad jag heter i andra namn??

Ganska många tror jag förretsen, jag är ju trots allt en ganska viktig person!?!

att dansa är ett lodrätt uttryck för en horisontell önskan

Jag är trött på att vara sjuk nu. Så fort jag äter nåt får jag ont i magen, kan inte få i mig nåt. Tröttsamt. Jag har inte tid! Alla andra ska till Hulingen idag och ska jag med? Nä.

I och med att jag inte äter så mycket och inte mår bra så orkar jag inte plugga så mycket som jag borde. Jag somnar ju bara. Allt tar dubbelt så lång tid, och den tiden har jag inte. Men jag försöker, det är väl huvudsaken?!?

Jag vet att mina bloggar inte är så positiva så ofta, speciellt inte på sista tiden. Men jag tycker att det är roligt att vara här, jag vill jobba med det här, jag vill få bra resultat. Men det känns som om det går emot mig hela tiden. Ja vet det finns de som har det värre, mycket värre, mycket, mycket värre. Så jag ska kömpa, hårt och det ska gå!

Jag är bäst oavsett alla sjukdomar!!

sjukt bra Amanda!

Kollade på Idol ikväll. Gud va bra Amanda var! Jag grät för fösta gången till idol. När Amanda Jensen sjön Halleluja (eller hur det stavas!?!) brast det för mig. Så underbart bra, vilken känsla. Två tjejer till final nu alltså. Kul att titta på faktiskt. Hoppas jag. Annars är jag inte så mycket för Idol, men nu ska det faktiskt bli kul.

Go girl!

RSS 2.0