snart så kommer tomten till oss

Jullåtar har spelats, lussekatter har bakats och adventsljusstakarna är framme!! Nu är det snart jul, eller i alla fall första advent. Det är jätte mysigt i vår lägenhet med alla tomtar och levande ljus..=) Såå mysigt. Det är pyntat även i skolan faktiskt. Två granar har de.. och massa ljus och tomtar. Kanon!



Nu väntar vi på att idol ska börja och att Annas mamma och moster ska komma. De är lite sena, skulle vara här typ nu, men när vi precis pratade med dem så var de bara i jönköping! De har alltså typ 1,5 - 2 timmar kvar. Och då ska nämnas att de åkte fån Uddevalla vid fyra, så de borde vara här nu. Haha. Men ska bli kul att de kommer.
Nu ska jag duscha!

Håll huvudet kallt

Nu är jag sjuk igen. Varför? Jag orkar inte med det mer. Jag vill vara frisk. Jag hinner inte vara sjuk. Jag orkar ju inte plugga då. Illa. Jag har feber, ont i halsen och i kroppen och så är magen ras. Sprang på toa hela natten. USch! Har inte sovit så mycket så jag är sjukt trött också. Men men det går nog över. Det tråkigaste var att jag missade festen igår. Jag ville ju gå. Men det får bli en annan gång.

Nu ska jag skriva sammanfatting..

//Sofia

just for the record

Vi fick 8 av 10 poäng på partnerföretagsuppgiften.. (= VG) Känns sjukt bra! Väger upp den kuggade tentan lite. Vi fick tillbaka tentorna idag också. Fick dem i handen alltså. Jag var TRE poäng ifrån godkänt. Tre ynka poäng! Lite surt är det. Det var ganska många som var precis över eller till och med på godkänt gränsen så det skiljde typ ingenting. Jo lite tur. Men jag får väl se det så att då lär jag mig allting ännu bättre!! Jag kommer ju bli grym på organisation och ledarskap..!!

Ikväll är det party, party på barr- och rönnvägen.!!

when I was a pretty little baby

Vad jag är trött. Ska sova strax. Har pluggat sen 12.00. Jag önskar att jag var liten och kunde krypa upp i mammas knä och somna där. Inte behöva oroa mig för saker och ting. Men icke då. Jag är nu en stark, vuxen och oberonde kvinna nu. Eller inte.. Seg dag i skolan imorgon. Först två timmar med Jonas Bjälesjö och sen fyra timmar med en gästföreläsare. Det ska dock bli intresant! Hoppas han är bra.

Nu ska jag käka lite och kolla på Brother & Sisters sen är det sängen som väntar!

vi kommer att dö samtidigt du och jag

Nu sitter jag fast i Kotler träsket igen. Illa. Jag ska skriva en uppgift om chips. Om hur Estrella, OLW och Willys marknadsför och lanserar sina produkter. Usch! Vilka målgrupper riktar de sig till?? Alla!?! Hur segmenterar de sina produkter?  ddööhhh.. Vem vet lixom? Det är väl sånt som jag ska ta reda på.. Men orka! Fast det är egentligen ganska intresant.. Men jag har suttit hela dagen och hur långt har jag kommit liksom? Inte så långt.. Men det är bara att köra vidare..

Se'ya
//Sofia

lets start the fight inside

läste nyss något som jag inte ville läsa.. Varför utsätter jag mig för det? Släpp det bara Sofia, det finns det tydligen andra som gjort.. kär säger du..?
     ♥ ♥ ♥


och så har man kuggat på sin första tenta..

helvetes jävla skit!!! Gick in på resultatvebben idag och insåg där att jag var en av de 13 i vår klass som kuggade på organisationstentan. Det känns för jävligt! Jag känner mig värdelös. Jag har aldrig fått underkänt på något jag gjort och nu när det väl gäller något på riktigt så klarar jag det inte. Jag blir så arg på mig själv, jag borde ha pluggat mer, jag borde ha klarat den. Men jag var sjuk precis innan och under tentan, jag får skylla på det, då känns det i alla fall lite bättre. Fast ändå inte. Jag kan inte skylla på att jag var sjuk. Vem bryr sig? Inte min lärare i alla fall och inte mina framtida arbetsgivare.

Idag är jag förmodligen ingen rolig person att vara nära. Vi ska så småningom göra vår presentation om arvikaarbetet och det ska bli färdigt idag. Jag har inte tid att vänta på att de som kom tillbaka till Hultsfred idag ska packa upp sina väskor, bara för att de valde att stanna kvar i Stockholm in i sista stund. Det är mycket som ska vara klart innan jul och tiden räcker inte till. Hur ska jag hinna?

Men jag klarar det! Det är bara att ta nya tag och satsa på omtentan den 15 december, och hemtentan som vi får nästa  vecka, och de två seminarium vi ska ha, och den bok jag ska sammanfatta, och den intervju vi ska förbereda, och arvikapresentationen, och så klart den nya uppgift vi fick idag som ska vara klar tills på onsdag (vi ska boka band till Hultsfredfestivalen, har de inte anställda till det??). Nämde jag att detta ska vara klart innan jul??


Välkommen till Trosa - världens ände...

Hej igen alla där ute!
Nu var det länge sen sist. Jag har varit i Stockholm. Kom hem sent igår kväll. Det har varit en väldigt rolig helg. Så skönt att komma ifrån Hultsfred lite!! Men jag ska ta allt från början:

Torsdag:
Klockan ringde tidigt. Halv åtta gick vi upp för att packa det sista och klockan 08.15 satt vi i bilen påväg för att hämta Martina. Vi plockar upp henne och beger oss mot vårt första mål. Stallet. Martinas häst måste matas och fixas med. Jag vet inte riktigt vad, men jag är ju inte så insatt i hästvärlden heller..=P När detta är klart börjar kockan närma sig nio och vi beger oss mot barrvägen där vi ska hämta Martin. Dock åker vi förbi ett vägarbete på vägen och gissa vad. Jodå, vi fick stå i kö. I 20 minuter! Jaja, vi hade inte så mycket val och fick snällt vänta. Efter mycket om och men kommer vi tillslut fram och Martin knör sig in i bilen. Nu sitter vi fem stycken i Anna lilla Doris och vi är på väg mot den kungliga huvudstaden! Annas bil låter ju lite sådär och vi började efter ett tag bli lite oroliga för om vi skulle komma fram till Stockholm. Vårt första mål var i alla fall att komma till Norrköping där Martinas pappa skulle möta oss. Vi tog oss dit och körde in i en "gör det själv" verkstad där vi hissade upp bilen.. Ojojoj.. Marinas pappa kom då och lagade ett fäste till avgasröret som hade lossnat. Med ståltråd! Haha. Jojo, bilen lät inte lika mycket längre i alla fall. Och vi tog oss till Stockholm! Väl där började vår letan efter Danderyd. Hur ska vi ta os dit? Vi kom in från fel håll (söder ifrån, daderyd ligger i norr) och skulle styra oss igenom Stockholm. Detta gick inte så bra. Vi hamnade först i Bromma och sen ända ute i Vällingby och fick då fråga en skit snygg kille på en bensinmack var vi var någonstans. Haha. Men vi hittade tillslut.
Nu började den stora shoppningdemonen spöka. Vi var nära nu! Efter vi parkerat bilen tog vi tunnelbanan in till stan och började vår shoppningrunda. Det blev en ganska snabb sådan eftersom klockan var fyra och vi skulle till Nalen lite senare på kvällen. Det blev några inköp men inget stort. Sedan bytte vi om och gjorde oss i ordning på centralstationen. Snacka om äckligt..haha.. Vi promenerade till sturplan och tog en fika där och begav oss sedan till Nalen. Där tittade vi på fem norska band och minglade lite bland bransch folket. Det var kul faktiskt att vara på ett sådant event och se lite hur det fungerar. Efter nalen hamnade vi på Ankor, en rockbar på sveavägen. Det var trevligt men vi var sjukt trötta, så efter ett par timmar begav vi oss hem till Marie och sov.

Fredag:
Gick upp vid elva och åkte till stan. det var härligt att vara i Stockholm igen och se lite människor. Stockholm är verkligen en av mina favoritställen. Det är en lagon stor storstad med mycket vatten. Underbart! Vi promenerade trötta runt i staden lite och handlade lite kläder. Vid två åkte Anna till Uppsala och jag satte mig på tunnelbanan ut till Danderyd för att hälsa på Najjer och barnen. De blev jätte glada när jag kom och det var hur kul som helst. Jag saknar dem verkligen. Jag lekte lite med dem och gick sedan vidare till familjen Hols-Storckenfeldt. Där träffade jag mina sötnosar till barn och hade verkligen trevligt. Jätte kul att träffa dem igen oxå. Även dem saknar jag och jag måste erkänna att jag saknade min tid i Stockholm när jag var där. På kvällen gick barnen på kalas hos grannarna och jag blev ensam kvar med Eva och Carl-johan. Vi käkade middag och hade väldigt trevligt. Allt som allt var detta en lyckad dag och jag somnade gott i det kalla arbetsrummet på klingstavägen när klockan bara vad halv elva. 

Lördag:  
Vaknar av att Calle blåser i något som liknar en gamal trumpet. Vilket uppvaknande! Men jag kom ju upp i alla fall. Hade en trevlig morgon i Danderyd och begav mig in till stan vid tolv. Där strosade jag runt lite på söder och väntade på att niklas och sanna skulle komma in till stan. Träffade dem vid halv två och vi gick så småningom och fikade. Jag åt världens godaste och största lasagne. Jätte god. Det var kul att träffa dem oxå, var ganska längesen. Jätte kul. Sen träffade jag Anna som kom tillbaka från Uppsala. Vi shoppade lite till och åkte sedan ut och hämtade bilen för att börja vår resa hem till Hultsfred igen. Den gick fin och klockan 00.30 i natt gick jag och la mig efter att ha tittat på Predikanten på datorn. Då får man i alla fall lite känsla från västkusten. (=bästkusten).

Det var min helg det. Nu ska jag äta Annas goda köttgryta!

Over and out
//Sofia

tittade fel på schemat

Idag vaknade vi vid halv tio i tron av att vi skulle börja skolan tolv och då skulle vi hämta Martina halv elva. Men icke! Min vana trogen (ha) tittade jag en extra gång på schemat och gissa vad? Jo, vi börjar ett!! Detta betyder att jag hade kunnat sova en timme till. Grrrr.. Men mitt i min ilska slog jag på tv:n och såg då att Martin Stenmarc skulle vara med på efter tio. Gissa om jag blev lycklig. Så antagligen var det meningen att jag skulle titta fel på schemat och gå upp för tidigt, för då skulle jag ju få se Martin! Och så kunde jag ju blogga också..=) till er stora glädje. Eller?

//Sofia

Murran är här!!

Nu har hon kommit min murra, Ellinor!  =)  Skit kul är det!! Jag och Anna hämtade henne på tågstationen igår.. så åkte vi hem och sackade ikapp oss. Idag har hon vart med i skolan. Vi hade föreläsning med Bjälesjö och han snackade massor om image.. Det var nog ändå en av de bästa hon kunde vart med på. För att fatta nåt. Efteråt tog vi en tur till Vimmerby. Där gick vi igenom stadens affärer på si så där en timme... Haha. Sen frågade Ellinor lite chockat: "Är det slut nu?" =)

På väg hem stannade vi till på systembolaget och köte en flaska vin. Så nu blir det snart "Frustrerte Fruer" (som det heter på norska..ahaha.. alltså desperate housewifes) och ett glas vin. Ska bli gott!

Vi har semenarium i morgon igen.. I marknadsföring. Vi har skrivit och ska prata om Estrella. Hur deras omvärld ser ut och vad som påverkar deras marknadföring. Ska bli ganska intressant att se vilka företag de andra grupperna har tagit och hur mycket fakta de har fått tag på. Det är i och för sig ett litet arbete på fem sidor men det ska ju ändå göras. Efter detta är det ingen inlämning på någonting förrän om TVÅ veckor. Det ska bli såå skönt at kunna åka till Stockholm utan dåligt samvete! =)

Nä, nu ska jag korrekturläsa det sista om Estrella och sedan gå och korka upp vinet!!

Later..
//Sofia

Allt som är ditt - Säkert!


Här är han, Kotler!!

image41

Jag vet att ni har undrat. Nu har ni fått svar!


städa, städa..

Idag har jag och Anna vart riktigt duktiga. Vi gick upp vid tio, gick en promenad, kom hem och å frukost och sedan har vi storstädat hela vår lägenhet. =) Men det behövdes kan jag säga.. haha.. städning är väl inget som hör till våra vardagliga sysslor om jag säger så. Haha. Men fint blev det! Nu luktar det jätte gott i hela lägenheten. Jag bäddade till och med rent min säng.

Nu väntar vi på Martina. Hon skulle vart här vid halv fyra - fyra men hon har inte kommit än. Det är inte för inte man blir lite orolig. Vi får inte tag på henne heller.. Hmm.. Men hon dyker nog snart upp. Vi ska göra vår första seminarieuppgift i marknadsföring så just nu sitter jag med Kotler i knät. Han är en riktig biff kan jag säga..;). Vänta ni bara, snart hamnar han nog på bild här i min blogg..

See y´a
//Sofia

Spurta är något vi kan..

Arvika arbetet är färdigt! Det är klart! Fattar ni? Vi är färdiga och vi har ändå en dag kvar tills det ska lämnas in. Vi satt hela dagen idag också. Men jag måste ändå säga att när vi väl började på riktigt gick det ganska bra. Vi är lite tröga i starten, men jädrans vilken spurt vi har!

Nu ska jag snart hänföra mig helt till Kotler. Men först har jag ett par fria timmar. Hur ska jag då spendera dem? Jag måste städa, diska, läsa och träna. Men jag sätter mig framför tv:n istället. Med en chipspåse och en godispåse. Och cola så klart, inte att förglömma. Jag borde inte sitta här. Men oohhh så skönt det är.

Längtar tills måndag. Då kommer Ellinor. Längtar till tordags, då åker vi till Stockholm. Men mest av allt längtar jag efter min säng. *snark*

Mandy Moore - Umbrella


070707

              
Sanna och Simon Wingård. Ett av sommarens minnen. Bröllopet den 7 juni var underbart. De var så fina. Sanna bar drömklänningen. Dagen var perfekt. Jag är så glad att jag fick vara där och dela den mer er.

Saknar dig..

min Tess

image37

Min älskade vän. Du ska veta att jag tänker på dig. Saknar dig..

Jag skulle vilja vara en kråka för en dag

Nu är snart fredagen slut också. Vi har inte varit lika effektiva idag som igår. Men vi är ändå ganska med. Arbetet börjar visa sin form och vi börjar känna oss någorlunda färdiga. 20 sidor har vi knåpat ihop. Känns rätt bra.

Tacos - Idol - Godis. Så har min kväll sett ut. Ganska bra va? Jag hör vad ni tänker: "Avundsjuk, jag blir så avundsjuk.."  Tacosen var god. Mycket mat. Mat är alltid gott. Idol var bra. Amanda var grym ikväll. Gåshud fick jag. Godis. Vad ska man säga om det? Godis är alltid gott. Men inte för mycket och inte efter massa mat. Då är man mätt. Men godis är alltid gott ändå.

Nu ska jag snart sova. För att i morgon sätta klockan för att gå upp och plugga. Det är allt jag gör. När mina vänner från Uddevalla/Gbg ringer och frågar vad jag gör. Vad svarar jag då? Jo, pluggar! När mina vänner är på krogen/bio/café vad gör jag då? Pluggar. Men jag klagar inte. Detta måste göras. Detta måste ske för att jag ska nå mitt mål. Och det ska jag. En dag ska jag vara projektledare för Melodifestivalen. Se upp Christer Björkman, för här kommer jag!

Credibility = trovärdighet

Nu har jag länge slgits med texten arvikafestivalen - ett kluster. Specialiserade inputs som rör festivalen. Vad är det??? Jag har suttit i tre dagar med samma komponent och ändå inte fått fram nåt. Undertiden har jag i alla fall skrivit om arvikafestivalen och kommunen, om deras framtidplaner och jag har nu precis påbörjar ett avsnitt om festivalens cred. Alltså deras credibility (ni får ursäkta stavningen, om den nu är fel). Är festivalen trovärdig? Lever den upp till vad den står för? Kärlek är ett återkommande tema för arvikafestivalen. Känner folk kärlek som åker till festivalen? Detta ska jag nu försöka svara på under en timme. Endast med hjälp av mina tankar, mina böcker och våra förelösningar. Hur ska detta gå? Skit bra!



Tack mamma för det fina brevet. Där i låg precis allt jag behöver. Några värmande ord. Reflexer så att jag syns när jag är ute på någon av mina många(?) promenader och ett paket med tabletter som är (jag citerar asken) "traditionellt använt som stärkande medel vid nedsatt prestationsförmåga.."
Tack för den!

Älskar er alla!
//Sofia

good morning beutifull how was your night?

Marin Stenmarck, återigen. Tänk att vakna varje morgon av att han sjunger "good morning beutifull how was you night? mine was wounderful with you by my side.." kan det bli bättre liksom?

Ännu en morgon, ännu en fredag, ännu en dag med arvika arbetet. Men den nästa tista nu. I morgon ska vi ha det klart. För på söndag måste vi börja med vår nya uppgift. Vi har seminarium i marknadsföring på onsdag så det är bara att köra. Som tur är, är det arbetet bara på 5 sidor, men det ska ändå göras.

Har ännu inte fått tllbaka varken vårt partnerföretags arbete eler vår tenta. gah!! Det hade ju vart bra att vete om man klarade tentan eller om man ska göra den igen. För om jag ska göra omtenta så måste jag få in det i planeringen också. När ska jag igentligen hinna läsa till den i så fall? Hmm, jaja det löser sig. Det gör det alltid. Får helt enkelt strukturera min tid.

Det är en fin morgon idag, solen lyser på den vita snön (ja det är fortfarande sjukt mycket). En promenad hade suttit fint. Kanske senare. Nu måste jag plugga. Ska läsa två kapittel i "populärmusik från svedala"  och skriva färdigt om arvikafestivalens framtid och om arvikafestivalen som musikkluster innan klockan ett.

Det är bara att tuta och köra!

Have a nice day...
//Sofia

ps. fick kontakt med Eva i Stockholm idag. Så jag ska hälsa på dem nästa torsdag när jag ändå beger mig mot den kungliga huvudstaden. Ska bli jätte roligt. Ska träffa mina tre små söta barn. ♥


she walks in to a room, feels like a big baloon..

Har precis kollat på Traveler på tv. Shit va spännande det är.. Det händer något precis hela tiden. Det är lite 24 över det hela. Handlar om två killar som blir anklagade för en terroristhandling som deras vän egentligen utfört. Men vännen är försvunnen, och det verkar som om han aldrig funnits..hmm!?!

Jag lovade ju en uppdatering från arbetet förrut. Det gick fint. Vi kom fram till ganska mycket och fick ihop 18 nästan färdiga sidor. Bara fyra kvar. Gott!

Pratade med mamma för en stund sedan. Jag ska tydligen få ett brev från henne i morgon.. Undra vad det kan vara? Jag är riktigt nyfiken. Kanske ett fint kort? Eller nån som har nåt förslag? Jag får antagligen vänta tills i morgon och se. Jag väntar med spänning...



En annan sak som ska hända är att Ellinor kommer på måndag. Min Ellinor från Västerås. Vilken höst vi hade i Stockholm! Helt galen. Jag saknar det lite. Kompisarna och barnen där uppe. Men jag ska ju dit nästa vecka så jag får åka och hälsa på dem då! Ska bli jätte kul. Jag kanske ska köpa en jätte försenad present till Sussie också eller vad tror ni? Vad önskar man sig i 40-års present då? Mamma, Pappa, nån som vet?

Nu väntar sängen lite lockande på  mig. Jag ska nog krypa ner under täcket och läsa Stieg Larsson. Måste ju tänka på lite andra saker än kulturanalyser, kluster, subkulturer, cred...*snark*

Dröm sött
//Sofia

plugg, plugg, plugg så går låten om mitt liv

Oj oj. Mycket att göra. Arvikaarbetet ska snart vara klart. Vi har faktiskt kommit en bit på väg. Suttit hela eftermiddagen så jag kände att jg behövde en liten brejk från skrivandet. Så då tänkte jag att då kan jag ju blogga istället..=) Mycket roligare.

Idag hade vi vår andra föreläsning med Lasse Redin. Han är en kanon förläsare (det har jag redan nämnt kanske? Eller?). Vi jagade artisters manager, skivbolag, agenter, bokningsbolag osv och detta visade sig vara svårare sagt än gjort. Vi fick fram endel uppgifter men långt ifrån allt. Han berättade efteråt att detta inte är så lätt (vilket var tur annars trodde jag hoppet var ute för mig i branschen). Det bästa sättet att å tag på uppgifter om hur man bokar band/arister/akter är helt enkelt att ringa. "Ring, ring, bara att slå en signal.."

Det var en jätte intressant dag och sen upptäckte jag kontrakten. Ooopss. Detta var svårt på riktigt. Jag tar tillbaka allt jag sagt om att andra saker är svåra. Jag tittade på ett kontrakt och var fast. Inte nog med att det var svårt, det var på engelska också! Men vi tog oss igenom det. Jag säger dock bara en sak. Jag ska antälla någon som fixar med kontrakt åt mig. Ha!

Nu kommer snart min arvika grupp - jag uppdaterar er sen om hur kvällen gick.

Over and out!

ps. mamma, jag var ju bara tvungen att ta med den lilla flygplansinsidenten. Ni andra kan bara vänta. Snart kommer det väl fram vem vi började kalla egon efter en mini-golf runda. Eller vad tror du Jessica?


"big girls, you are beutiful"

Såg precis Greys anatomy - dubbelavsnitt. Det är det bästa programet på tv. Bästa serien nånsin! Jag älskar det. De är alla som oss, fast 100 gånger värre. DrMcDreamy, DrSteemy, Burke, Christina, Meredith, Addison, Izzie, George, DrBaily och många fler.m I lööv you.




Nu bär det snart av till Stockholm. Nästa torsdag åker vi. Ska på th New Union, ett musikliskt samarbete med den svenska och norska musikbranschen. Ska vara debatter, mingel och livespelningar. Allt för att sammanföra länderna och dess musik. Ska bli väldigt roligt. Några från klassen ska jobba där. Jag ska jobba i Oslo till våren då samma sak ska hända där.



Har även blivit erbjuden en gruppchef, eller huvudfunktionärs plats på Arvikafestivalen till sommaren. Förhoppningsvis vid scenerna eller med pressen. Ska bli sjukt kul! Sen så hoppas jag även på ett sommarjobb på 2Entertain. Men vi får väl se. Ska i alla fall upp till Götet och intervjua Malin, marknadsföringsansvarig på 2Entertain, den 6 december. Ska bli toppen. Det är så man känner att man verkligen har en koppling med branschen när man går utbildningen.

Lite tips till Ipoden:

Big girls you are beutiful - Mika
Tainted love - the Ramones
Om du lämnade mig nu - Lasse Winnerbäck & Miss Li
Lucy in the sky with dimonds - the Beatels
Hotel Song - Regina Spector

Sen så spelas ju "Seemor" på min Ipod men det är ju lite special för mig..Hihi. Så blir det när man är inne i branschen..!

Sleep tight!

liveindustrin min framtid!?!

Idag hade vi vår roligaste föreläsning hitils. En av de stora i braschen var och föreläste för oss. Lars Redin. Han arbetar som bokare, arrangör, producent m.m, m.m. Han kan liveindustrin! Tänk att få praktik hos honom. Då skulle man lära sig mycket. Han föreläste idag om  de viktigaste 5 punkterna i hur man genomför ett bra arrangemang. Det första är ju såklart att komma på en bra idé. Vad är då en bra idé? Det är svårt att veta. Men det viktiga är att tänka på det länge. Inte ta första bästa idé. Han sa att de första100 idéerna man får ska man skita i. När du kommer till den 101:a så kan du seriöst börja fundera. Och han har ju rätt. Ofta om man gör någontig utefter sin första idé så kommer man på tusen bättre sätt att utföra det på senare. Det andra man ska göra är att sätta upp en balanserad budget. En budet är det viktigaste. Man behöver inte följa den. Den kommer förmodligen att ändras på vägen. Men den måste ändå sättas för att ha någonting att utgå ifrån. Sedan kommer platsen. Man måste hitta en bra plats att utföra arrangemanget på. Vart skulle det passa att ha det? Finns det elektrisitet? Finns det vatten? osv.. Crew, eller personal, är också en viktig del. Man måste sälja in sin idé på andra så att de börjar brinna lika mycket för den som du gör, för att då vara med och hjälpa till.

BTW..(by the way = förresten, för de som inte förstod)
När vi pratar om crew så har jag en liten rolig anekdot angående det.
       Min enastående, smarta mamma har inte flugit så många gåner i sitt liv. Och när vi skulle flyga till Grekland så kläckte hon, när kaptenen hade precenterat sig och när vi ska vara framme och så som de gör, den oerhört smarta kommetaren;
- Men va kontisgt, jag tror jag flög med samma pilot sist gång jag flög också.
- Varför tror du det mamma?
- Jo, för de andra gångerna jag flugit har kaptenen också hetat kapten Crew.

Hahaha, min mamma är smart hon!

Det var en liten avstickare. Nu tillbaka till Lars Redin. Den femte och sista punkten är publiken. Utan publik inget arrangemang. Man kan inte genomföra ett bra arrangemang utan publik. det är viktigt at tänka på. Detta var vår föreläsning idag. I morgon ska vi få ett x-antal artister/band som vi ska använda och leta upp deras manager, skivbolag, förlag osv. Ska bli skit kul.

//Sofia

en galen kyckling!

image36

Var bara tvungen att lägga upp den här bilden på min kära klasskamrat Max. Nåt som ska nämnas är att han har denna på sig varje fest vi är på!

Jag diggar honom.. Haha

vinter i hultan,samtidigt som flitens lampa lyser..

                 

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt, HURRA!
Titta vad mycket fin snö det har kommit här nere i småland! Underbart. Jag blir mycket gladare av snön, den e så ljus och fin. Och ni skulle sett vilka flingor det var, riktiga bomhullsflingor och det snöar fortfarande, mycket. Jag fick en riktig julkänsla idag, jag längtar. Sen så ska jag förmodligen till Idre i januari. En vecka i stuga i fjällen med massa polare. Kan det bli bättre?



                               

Flitens lampa lyser. Ja, det kan man verkligen säga. Plugg var det idag. Från 10 - 18 hos Sandra. Och vi kom faktiskt framåt. Vi håller på med vår kulturanalys av Arvikafestivalen. Det är ganska intressant men uppgiften är ganska svår att ta på. Vi har tragglat företagsekonomi så länge nu så det är svårt att helt plötsligt få hjärnan att tänka kulturanalytiskt. Att beskriva arvikafestivalen som ett kluser och arvika som en ort med rikt musikliv med många subkulturer. Eller hur var det nu?
Hur som helst har jag fått, eller vi i min grupp, ett jobberbjudade på arvikafestivalen i sommar. Som gruppchef. Tänka sig vad mycket den här utbildningen ger!



                                                     

Denna fina tavla hänger på väggen i min nyfunna vän Sandras lägenhet. Den är underbar tycker jag...

att placera studenter och gruppboende i samma hus är aldrig en bra kombination..

                                      

Så här såg det ut i trappuppgången på Stålhagen, en dag för några veckor sedan. Det var efter en fest hos Marcus, en som jag inte var med på vill jag bara påpeka! Men det går vilt tll på festerna här i Hultan, det är en sak som är säker. Men vi tar faktiskt detta på allvar. Vi vill inte störa, vi vill att de ska tycka bra om oss, så vi försöker. Nu har vi istället flyttat festerna till Hultsfreds Beverly Hills, Barrvägen.=) Det är fina grejjer det. Ni borde komma hit och testa..

Chiao!
//Sofia

Anna diggar killar alltså

Ett litet förtydligande bara från förra inlägget. Anna gillar killar, ja män, riktigta karlakarlar. Bara så alla vet. Tro mig jag känner henne väl. Hon gillar killar!

Over and out

Anna har kommit ut ur garderoben..

Jag har fått skratta igen. Anna kom just på vad som egentligen hände i lördags på tenta festen. Hon kom ut ur garderoben. Hon visade sitt sanna jag. Vem hon är bakom alla dessa fasader. Hon vågade äntligen vara ärlig mot sig själv och alla andra.

Hon har en spritdemon. Som härskar inom henne. Denna gav hon utlopp för i lördags. Hon visade helt enkelt att bakom den stenhårda ytan, älskar hon att ha kul! Hon älskar livet.

Grattis Anna, det var på tiden.

Kotler - min nya älskare

Idag introducerades vi för en ny kurs. Marknadsföring. Och för en ny lärare. Hans Allmér. Han verkar toppen, lite rörig men bra. Han öppnade föreläsningen med att berätta om sig själv. I 45 minuter! Haha. Sen så skulle han dela ut ett papper, där det stod hur kursen var uppbyggd osv. Då kläcker han världens smartaste kommentar:

"Jag tänkte dela ut en sak som ni kanske kan ha nytta av. Vad ska man kalla det? Hmm.. Ja ett papper kanske."

Haha. Inte nog med detta. Det tar inte lång stund innan nästa oerhört genomtänkta och smarta groda hoppar ur hans mun.

"Om ni undrar varför det är så kontigt med olika teckensnitt på papprena så är det för jag har häftat ihop dem."

Som ni säkert förstår så kommer mina föreläsningar framöver vara superspännande med många oväntade kommentarer.




För övrigt så är marknadsföring ett väldigt spännande ämne. Eler det tycker jag hittills i alla fall. Det här med att försöka förstå vad människor vill ha och varför. Att analysera vad det är som gör att viss reklam påverkar oss medan någon annan i stort sätt kan passera obemärkt. Marknadföring är ganska likt psykologin på många sätt. Båda ämnena handlar om att förstå människan. Detta är väldigt intressant tycker jag.

Nu kanske man kan undra vem men ni älskare egentligen är. Det är INTE min lärare, han heter som sagt Allmér. Nej, det är Kotler jag kommer lägga mig med varje kväll. Det är honom jag kommer dela min dag med. Kotler har skrivit boken Marketing. Detta är nu, och för två månader framåt, min bibel. Det är en stor tjock, ljusblå bok, med bibeltunna sidor. Denna otvivelaktigt underbara bok är skriven av min guru Mark Kotler. Sådär, mina vänner, nu vet ni vem min nyfunna kärlek är!

Nu ska jag plugga lite grand. Och för dem som undrar. Jag har skrattat idag!! Det var roligt. Jag skrattade faktiskt redan igår, när min syster ringde och "pep-talkade" mig. Tack Jesscia! Nu är allt mycket bättre.

För att förlänga era liv lite så tänkte jag berätta en rolig historia.

"En cowboy och hans häst satt och spelade kort. Plötsligt började hästen äta på korten. Cowboyen frågade:
 - Varför äter du på korten?
 - Det är ju klöver, svarade hästen."

Hahahahaha 

besök sådär på morgonkvisten

image27

Anna hade en liten kompis vid sitt fönster här om dagen. Fågeln satt där hela morgonen. Vi tog kort och den reagerade inte ens. Han satt där lugnt och fridfullt och pickade på fönstret. En fin liten pippi var det i alla fall. Hoppas han kommer tillbaka. Det borde han för vi ska köpa fågelmat och hänga ut. Annas idé. Så hon får sköta det. Jag ska bara titta på de fina, fina fåglarna.

Kvirrevirrevipp
//Sofia

little shop of horrors

Kom just på att jag inte recenserat musikalen jag var på. Så nu kommer en liten snabb sammanfattning och recension.

Little shop of horrors är en tänkvärd musikal med mycket skratt. Jessica Andersson har en makalös röst och så fort hon öppnar munnen så smälter jag. Men min stora idol är Thomas Pettersson. Han är underbar. Utan att vara erkänd som sångare går han tveklöst in i huvudrollen i musikalen. Han har flera stora sångnummer och klarar dem galant, även om hans röst inte är den bästa i Sverige. Musiken är bra, men det känns ibland lite som att jag har hört den innan. Men över det stora hela är

"Vad pojkar gör när kärleken dör"

Martin Stenmarcks nya skiva. Så heter den " vad pojkar gör när kärleken dör ", jag måste köpa den. Har kollat på cdon.com. Det finns ju ingen skivaffär i Hultsfred som sagt så därför får det bli att köpa den på nätet. Det är inte riktigt samma sak, men vad gör man inte. Det är ju Martin Stenmarck och så kan jag passa på att uppdatera min Lotta samling. Det är faktiskt på tiden.

Men det är ju trots allt inte samma sak att köpa en skiva på nätet. Jag menar, tänk att stå där i en mörk, gamal lokal med bra musik spelandes i högtalarna. Känna på skivorna, och fundera vilken man ska köpa, vilken som är värd pengarna som man samlat ihop tills just den dagen. Men nu ska jag istället längta tills skivan kommer i brevlådan, en evig längtan i några dagar till den kommer, så man kan, när den ligger där i brevlådan, slita upp den och springa in för att sätta den i spelaren och bara lyssna. Lyssna, lyssna och lyssna tills skivan nästan är sönerspelad. Då slutar man och lägger den i samlingen för börja om med samma procedur med en annan skiva. Undra vilken det blir då?


Love music
//Sofia 


Papsingen - det finns bara en som du

image26

Pappa. Min pappa. Du är bäst. Världens bästa pappa helt enkelt.
Du betyyder mycket för mig, det hoppas jag du vet. Tack för all hjälp med allting. Du stöttar mig alltid, och vill alltid mitt bästa. Tusen kramar på fars dag. Jag älskar dig!

" pappa kom hem, för jag längtar efter dig..."

today is not a good day..

Idag är en dålig dag. Varför vet jag inte. Jag har hemlängtan. Jag vill inte sitta här nere i denna hålan. Jag orkar inte. Känner mig fortfarande inte riktigt bra. Vad det beror på har jag inte en aning om. Varför har man såna här dagar? Har alla det? Förmodligen. Men när jag mår så här så känns det som om jag är ensamast i världen. Är jag det? Har inte skrattat på hela dagen. Ett gott skratt förlänger livet säg det. Det tror jag verkligen, för man mår mycket bättre när man skrattar. Varför skrattar jag inte då? Jag vet inte. Jag kan inte idag. Jag vill, men det går inte. Det är samma sak som det är med att gråta. Som jag känner det just nu så skulle det vara jätte skönt att gråta lite, få släppa lite på trycket. Men jag kan inte. Varför kan jag inte? Jag vill ju. Det finns så mycket inom mig som måste släppas ut. Varför får det inte komma ut?

Jag vill hem. Hem till mamma och pappa. Hem till min stad. Hem till Uddevalla där jag vet hur man ska bete sig. Där jag känner mig hemma. Där mitt liv finns. Där mitt liv fortsätter utan mig. Jag vill inte det. Jag vill vara en del av mitt liv. Nu tänker många att jag har ju mitt liv här nu. I Hultsfred. Men har jag det? Jag vill ha det, jag försöker ha det, det gör jag verkligen. Men det är inte här, inte än. Så nu har jag ju fått svaret på frågan som jag ställde mig i ett tidigare inlägg "Vart är hemma?" Jo än så länge är det i Uddevalla.

Och så skolan. Skolan är toppen. Det är den verkligen. Men är detta vad jag vill? Ja, det är det. Men nu? Orkar jag plugga nu? Ja, det gör jag. Eller kanske inte egentligen, men jag ska klara det! Jag vill ju jobba med musik. Musik är mitt liv, varesig jag bor i Hultsfred, Uddevalla, eller någon annan stans. Musiken är alltid med mig.

Men jag frågar mig ändå. Är detta rätt för mig? Kommer jag klara mig i musikbraschen? Är jag tillräckligt framåt. Jag är tveksam till det, men jag får helt enkelt se till att trots det så kan inte braschen vara utan mig.

Jag tror jag kommer klara det här. Jag vet att jag kommer klara det här. Jag vill klara det här.
Eller..?

inget skolarbete idag tydligen..

Jaha, jag är lite trött på att alltid tjata om att vi ska göra vårt arvika arbete. Är det aldrig någon annan som kan ta intiativet? Jag orkar inte det mer. Arbetet komer gå åt helvete. Men just nu, just idag orkar jag inte bry mig. Jag gör i alla fall så mycket jag kan göra själv. Men jag känner på mig att det kommer bli lite grinigt hos mig snart, för jag orkar inte tjata. Varför vill inte de arbeta?

tenta fest igår..

Hahahaha.. Tenta festen var en riktigt tenta fest. Helt galen. När man är på sådana fester är det ganska skönt att vara nykter. Man kommer ju ihåg allt då..Haha. Allt hände igår, och lite till. Det är konstigt, vi är väl ungefär 30 stycken i vår klass, och det käns som om vi känt varandra hur länge som helst.. Det är väl en bra sak antar jag. Alla är jätte goa.. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om igår men av respekt för de inblandade så väljer jag att avstå..=) Men man kan säga så här, det var ganska många som gjorde saker de inte borde gjort, det är nog ganska många som vaknar med ångest idag. Men inte jag..=)
Någon som är bakis är Anna. Hon  ligger i soffan och är helt utslagen. Haha. Jag har inte pratat med henne sen jag gick upp vid tio. Vi får väl se när hon behagar vakna, då ska jag tracka henne, räkna med det!

Annars så ska vi göra grupparbete idag. Eller grupparbetet, det kommer bli jag och matilda som jobbar eftersom de andra kommer va snorbakis. Men vi måste. Det är ju dags att börja nu liksom. Ska ju vara färdit om en vecka. Ojojoj.. Vi ska analysera arvikafestivalen. En kulturanalys. Vi får väl se hur det går.

Nu ska jag i alla fall försöka få liv i min roomy..

Over and out
//Sofia

kul på en cola..?

Då har jag alltså gjort det, jag har haft min första tenta. Och hur gick det då? Sådär är mitt svar. Jag kan lika gärna få godkänt som att jag kuggar. Väldigt svårt att avgöra. Den var inte så svår som jag trodde samtidigt som det är VÄLDIGT svårt att veta vad lärarna vill ha. Men jag hoppas på et bästa. Nu ska jag släppa denna tentan för jag kan inte göra någonting åt resultatet förrän ag fått tillbaka den. Nu ska jag istället, ikväll, snart, åka till rönnvägen. För där är det fest, hos Gosia. Men Sofia ska återigen vara nykter. Jag påbörjar ju idag min, nu ska vi se, fjärde kur penicilin på två veckors tid. JIPPI.. Men jag får väl återknyta till vad min klassföreståndare på gymnasiet, Kristina Järneås, sa: " Man kan faktiskt ha kul på en cola Sofia"
Så nu ska jag hoppa i duschen för att sen åka til rönnvägen där jag ska ha kul på en cola.

//Sofia

att det ska vara så svårt att släppa..

Varför ska vissa saker vara så svåra att släppa? Eller vissa personer kanske man ska säga.. Det är ofta så. Lite synd, för det hindrar kanske andra att komma nära. Eller? Jag vet bara att jag tänker väldigt mycket. Speciellt när jag ska sova. Jag tänker väldigt mycket på vissa saker. Jag vill glömma, men kan inte. Jag vill sluta tänka på vissa saker, men förmår mig inte till det. Hur löser man det? Kanske som personen ifråga löser det?
Nä, absaolut inte så...

min syster, fotografen



             image22
                   foto: J. Frendberg
 
                                      
                             foto:J.Frendberg      foto: J. Frendberg

image25
foto: Jessica Frendbergs kompis Ida..=)


Jessica Frendberg, min lillasyster. Men hon är inte så liten längre, hon fyllde 18 i fredags. Myndig nu alltså. Med sin första körlektion igår. Jag blir stolt! Och nu har hon kommit fram till att hennes framtid är som fotograf. Jag tror det kan passa henne utmärkt. Jag lovar Jessica, jag ska anlita dig för varje projekt jag ordnar..=)

Love - Syster Yster

http://iamji.blogg.se

...

Jag ropar ut i natten..

vem kan älska mig och se,
se mig som jag är,
kan älska nu och här,
vem kan älska mig?

           ♥♥♥


borta bra men hemma bäst

Borta bra men hemma bäst lyder ju ordspråket. Men om man inte vet var hemma är någonstans då? Vart är det bäst att vara då? Hemma är ju i Uddevalla, där bor ju mamma(nästan) och pappa. Men hemma är ju också i Hultsfred nu, för här bor ju JAG. Hmm.. Jag vet inte riktigt vart jag hör hemma just nu men det kanske är så för alla vid den här punkten i livet, vad vet jag.

Jag har i alla fall vart hemma i Uddevalla och kom tillbaka till Hultsfred igår. Jag var hemma i lite över en veckas tid. Det var inte planerat så men tack vara alla sjukdomar och tandbesvär så blev jag tvungen att stanna kvar några extra dagar. Det var planerat att jag skulle göra mycket saker när jag var hemma. Hur mycket gjorde jag? Ingenting. Jag var inte ens på Torp (Uddevallas stolthet, eller köpcentrum om man så vill). Jag orkade inte. Okej jag har varit sjuk, men nu har jag ju inte ens fått stilla min shopping demon, för att spendera över 1500 kr på läkare, tandläkare och mediciner räknas inte. Och väl tillbaka i Hultan så finns det inte direkt några ställen att stilla honom på. Det brukar bli ett par cd-skivor på konsum då och då för att överleva det värsta.

Men jag hann i alla fall med att träffa både mormor & Kurt, farmor & farfar och morfar & Barbro. Det var trevligt, även om jag kanske inte var piggast i världen när vi sågs så är det ju i alla fall bättre än inget.

Nä, nu måste mina ögon återigen ställa in sig i böckernas textformat och min hjärna bli ännu mer överkokad...
// Sofia

tenta i morgon..

Då var det snart dags. För Sofia Frendbergs första tenta. Hur kommer detta gå? Åt helvete! Jag fattar ingenting. Jo kanske lite, men ändå ingenting. Det bara snurrar i mitt huvud. Jag läser och läser men vet inte om det fastnar. Hoppas det. Egentligen tycker jag att det är ganska intrssant. Alltås det jag läser. Hur organisationerna har förändrats under hundra år, hur många olika typer av organisationr det finns, hur vi människor blir påverkade och påverkar osv. Men när jag ska få in det i min lilla hjärna så vill den liksom inte släppa in det. Eller så gör den det utan att jag hänger med. Vad vet jag. Det ger sig väl i morgon klockan 09.00, då jag och mina klasskamrater intar våra platser i FUNK salen på Rock City. Jag hoppas alla ni där ute håller tummarna och verkligen hoppas att jag klarar detta, för jag har INTE tid att gör om tentan. Vekligen inte!

skriva, skriva, skriva

Konstigt, det blir lite bloggande när jag är hemma. Inte för att jag har så mycket att göra för det har jag inte. Jag ligger mest i soffan och kollar på tv. Fast jag borde plugga..=/ Det ska jag göra nu.. Eller snart i alla fall. Ska till mamma sen. Hon ska dra ut den mysiga typ gasbindan jag har i munnen. Haha, det låter det. 

Nä nu dör min dator snart, men jag ska bättra mig, jag måste bättra mig. Jag vill ju skriva av mig lite.. Känns alltid bra.. 

Uddevalla - the place I call home

Nu är man hemma i Uddevalla igen. Förut, när jag bodde i Sthlm och Gbg, så brukade jag skriva hemma i lilla Uddevalla. Tyvärr går ju inte detta längre, Hultsfred är ju faktiskt mindre, mycket mindre. Så nu är jag hemma i STORA Uddevalla. Nä ag ska inte ta i så jag spricker. Hur som helst är det skönt att vara hemma. Hemma där mamma, pappa, jessica, birgitta, hille, ida och många många fler finns. De som jag saknar. Är skönt att vara här oss se att de finns kvar, inte för att jag någonsin tvivlar på det men ändå..

Hur som helst har min tid hemma än så länge kantas av olika typer av läkarbesök och sjukdomar.
Igår var jag hos tandläkaren. AJAJAJ... Hata tandläkaren! Usch. Fast de var väldigt trevliga. I alla fall när de inte var inne i min mun och spolade rent och grävde, ryckte och drog... Men det har blivit lite bättre sen dess i alla fall. Ska tillbaka i morrn.. Hjälp!

Idag har jag varit på vårdcentralen. Hos min underbara läkare Anders. Han är toppen. Han känner mig och är alltid lika snäll och trevlig. Hur som helst så tog han endel prover och konstaterade då att min snabb sänka låg på 102 (den ska ligga under åtta) så han konstaterade helt enkelt att jag har en stark infektion i kroppen och gav mig ytterligare en pencilin kur (jag ätere redan en). Men det är väl bara att knapra på..=)



Nog om mina sjukdomar. Efter läkarbetsöket åkte vi till "gravarna". Det är ett antal gravar som vi varje alla helgona åker och tänder ljus på. Det har varit så sen jag var liten, så det har blivit som en tradition. Det konstiga är att jag inte har träffat hälften av alla de vi tänder ljus för. Men det känns som jag har det eftersom jag har fått dem berättade för mig. Och jag tror att även när jag fått barn, kommer jag ta med dem dit så ofta jag kan för att föra detta vidare... Det är en mysig, viktig och stillsam tradition.

RSS 2.0